İSLAMDA KADININ YERİ

İSLAMDA KADININ YERİ

İSLAMDA KADININ YERİ 

İslam dininde kadın kutsaldır. Bu durum bir takım hadislerle ve ayetlerle de belirtilmiştir. Müslüm Birr 149. hadisine göre "Sizin en hayırlınız kadınlarına en iyi şekilde davrananlarınızdır denilmiştir. " 

Ve Bir Ses Yükseldi Veda Hutbesi'nden ; ''Kadınlar Size Allah'ın Emanetidir.'' Hz. Muhammed (s.a.v) 

* islamda kadının yeri de erkeğin yeri kadardır. yerden kasıt kapladığı alansa bu bambaşka bişeydir.
islamda kadın sanıldığı gibi yüceltilmez, islamda kadın yerilmez de. tıpkı erkeğin yüceltilmediği ve yerilmediği gibi. islam cinsler, ırklar, kişiler üzerinden hareket etmez. islam insanı baz alır... ey erkekler yahut ey kadınlar yerine inanan erkek ve kadınlar ibaresi sık sık geçer. aslolan imandır. ve hatta sıklıkla erkek kadın ayrımı yapılmadan "ey iman edenler" ibaresi geçer...

Onlar hayatımızın en özel varlıkları... Kimi annemiz, kimi hayatımızın en büyük aşkı, kimi arkadaşımız, kimi ise göz bebeği kızımız... Kadınlara ithaf edilen o kadar özel günün arasında en önemli gündür belki de Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Haklarından vaz geçmeyen, inancını ve kendine güvenini asla kaybetmeyen güçlü kadının günü olan bu günde siz de hayatınızdaki güçlü kadınları mutlu edecek sözler kutlayın. Fakat sadece Kadınlar Günü’nde değil, yaşamımızda fark yaratan kadınları her gün başınızın tacı edin. Onlardan alınan ilhamla dünyanın daha güzel bir yer haline geldiğini unutulmamalıdır.Kadınlar toplumumuzun mimarlarıdır, bir toplumun gelişmesi, değişmesi ve aile yapısı tamamen kadına bağlıdır. Ne yaparsak yapalım asla onların hakkını ödeyemeyiz.

Kadınların  değer verildikleri , kadına saygının olduğu bir yıl olması dileğimle... Kadınlar Gününüz kutlu olsun." "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz umutla dolu yarınlara olsun…" "Acıyla yoğrulan, sabırla bilenen kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.

KABENİN KOMŞUSU