REKTÖR ERHAN TABAKOĞLU'NUN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

REKTÖR ERHAN TABAKOĞLU'NUN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. 

 

Rektör Tabakoğlu mesajında şu sözlere yer verdi:

 

"Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kapılarını milletimize açışının 104. yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın sevinci ve gururunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde büyük bir bağımsızlık mücadelesi veren milletimizin, 23 Nisan 1920'de 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesi ile kurduğu Meclisimiz, Türk Milletinin işgale karşı yeniden dirilişinin ve şahlanışının timsali, milli birlik ve beraberliğimizin mührüdür.

 

Milletimizin kendi iradesi haricinde hiçbir gücü tanımayacağını tüm dünyaya duyurduğu bu özel günü ulusumuzun geleceği olan çocuklarımıza armağan eden Mustafa Kemal Atatürk, çocuklara verdiği değeri de ebedileştirmiştir. Bizlere düşen en mühim görevlerden biri vatanını, milletini ve hürriyetini seven, milli ve manevi değerlerine bağlı, üretken ve nitelikli nesiller yetiştirerek ülkemizin geleceğe daha emin adımlarla ilerlemesine vesile olmaktır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı uğruna can vermiş aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, egemenliğimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin 104. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum."