HEKİMLER 14. HAFTADA DA GAZZE İÇİN YÜRÜDÜ

HEKİMLER 14. HAFTADA DA GAZZE İÇİN YÜRÜDÜ
HEKİMLER 14. HAFTADA DA GAZZE İÇİN YÜRÜDÜ
HEKİMLER 14. HAFTADA DA GAZZE İÇİN YÜRÜDÜ
HEKİMLER 14. HAFTADA DA GAZZE İÇİN YÜRÜDÜ
HEKİMLER 14. HAFTADA DA GAZZE İÇİN YÜRÜDÜ
HEKİMLER 14. HAFTADA DA GAZZE İÇİN YÜRÜDÜ

İsrail'in Gazze'deki Müslümanlara yaptığı soykırım ve katliama karşı, Türkiye'de hekimlerin ve sağlık çalışanlarının eşzamanlı olarak, her hafta cumartesi günü saat 14.00'de yaptıkları sessiz yürüyüş 14. haftasında yapıldı.

Bugün aynı zamanda tüm dünyada Gazze'deki katliam ve soykırıma karşı, tüm devletlerden ve milletlerden vicdan sahibi insanlar, 17 Şubat "Dünya Eylem Günü (Global Aktion Day)" ilan edildiği için protesto ve yürüyüşler yapıyorlar. 

Edirne'de hekimler ve sağlık çalışanları, Eski Camii önünden başlayarak Saraçlar Caddesi'ne kadar yürüdüler. Saraçlar Caddesi'nde PTT binası önünde basın açıklaması yaptılar. Grup adına açıklamayı tıp fakültesi öğrencisi Muammer Morkoç yaptı. 

Muammer Morkoç yaptığı açıklamada:

 

"Terör devleti İsrail yıllardır sürdürdüğü sistematik işgal politikasını 7 Ekim’den bu yana şiddetini arttırarak sürdürüyor. ‘İsrail insanlıktan daha ne kadar çıkabilir?’ diye düşündükçe her geçen gün hiçbir vicdanın kabullenemeyeceği yeni acılarla güne uyanıyoruz. Biz akıl sağlığımızı korumak için Gazze’deki haberlere bakamıyorken oradaki kardeşlerimiz güne bombalarla uyanmaya devam ediyor. Dünyanın gündeminden düşürülmeye çalışılan katliamların dehşetini bizim tekrar tekrar gözler önüne sermemiz gerekiyor.

Gazze’nin kuzeyinde 400 bin civarında Gazzeli kardeşimiz topraklarını terk etmeyi reddedip, işgalci terörist İsrail’in bombardımanı altında açlık, susuzluk ve soğukla mücadele ediyor. Han Yunus bölgesinde işgalci teröristler özellikle hastane çevrelerinde keskin nişancılar ile sivilleri öldürüyor. Gazze’nin güneyine sıkışmış 1.5 milyon insan hayatta kalma mücadelesi veriyor. Güneyin son noktası Mısır sınırında, Refah kentinde 1.2 milyon insan bir mahalleye sıkışmış durumda ve İsrail bu bölgeyi bombalamaya, sınır bölgesine sığınan sivilleri öldürmeye devam ediyor. Gazze’ye giren su vanaları kapatıldı. Tarlalar bombalanıyor.

Tam 30 hastane ve 53 sağlık merkezi hizmet dışı bırakıldı. Han Yunus’taki Nasır Hastanesi’ne sığınan sivilleri kuşatma altına alan işgal birlikleri hastaneyi zorla tahliye ediyor. Yine de meslektaşlarımız, sağlık çalışanları; elektriksiz, susuz, oksijensiz, ilaçsız şartlarda tedavi vermek için destansı biçimde mücadele ediyor.

Bütün bu saldırılar yetmiyormuş gibi Gazze’ye insani yardımın girilmesine izin verilmiyor. Filistin’in her gün binlerce tır yardıma ihtiyacı varken günde 3-5 tırın girmesine izin veriliyor. Mısır, Gazze sınırına beton barikatlar kurup jiletli teller ile sınırı güçlendiriyor.

İsrail işbirlikçisi devletlerin ve şirketlerin, soykırıma olan aleni desteği artarak sürüyor. Bir avuç mazlumun karşısında bütün dünya zalimleri tek safta saldırmaya devam ediyor. 

Biz hekimler ve sağlık çalışanları olarak buradan bütün meslektaşlarımıza ve halkımıza sesleniyoruz!

Hayatımızın her alanında ve mesleklerimizde ‘boykot’ çağrımızı tekrarlıyoruz. Şirketlerin açıkladığı son rakamlardan anlıyoruz ki; günlük hayatımızda gösterdiğimiz en ufak boykot çabası, hep birlikte olunca çığ olup büyüyor. Tüm meslektaşlarımıza zulme destek olan ilaç firmalarını boykota devam etmeyi hatırlatıyor, Sağlık Bakanlığı yetkililerinden de aynı hassasiyeti hastane eczanelerinde göstermesini bekliyoruz.

Buradan devletimize sesleniyoruz: Filistinli kardeşlerimizin yararına olacak bütün adımları destekliyoruz ve sonuna kadar arkasındayız. Bu konuda sağlık çalışanları olarak gereken bütün desteği gücümüz yettiğince vermeye hazırız. 

14. haftasında toplandığımız ‘Sessiz Yürüyüş’ümüzde, tutuklansalar da öldürülseler de görevleri başından ayrılmayan Gazzeli meslektaşlarımızı tekrar selamlıyoruz!

İnsanlık dışı bütün eylemlerden kurtulmak için verdiğimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu minvalde tüm hekimleri, sağlık çalışanlarını ve bütün vicdan sahibi insanları harekete geçmeye, bu onurlu yürüyüşte yer alarak zulme karşı durmak adına Sessiz Yürüyüş kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz!

Kanıksamayacağız!

Normalleştirmeyeceğiz!

Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız!” dedi.

Yürüyüş yoğun katılımla gerçekleşti. 

Yürüyüşü ve basın açıklamasını izleyen bazı vatandaşlar , Gazze için yapılan bu yürüyüşü desteklediklerini söylediler.