VALİ YUNUS SEZER'İN 10 NİSAN POLİS HAFTASI MESAJI

VALİ YUNUS SEZER'İN 10 NİSAN POLİS HAFTASI MESAJI

Edirne Valisi Yunus Sezer 10 Nisan Polis Haftası için mesaj yayınladı.

 

Vali Sezer mesajında;

 

"10 Nisan 1845 yılında kurulan Türk Polis Teşkilatı; ülkemizin bölünmez bütünlüğü, halkımızın can ve mal güvenliği, huzur ve güven ortamını tesis ve temin etmek için çok büyük bir özveriyle gece gündüz demeden mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmaktadır.

 

Anayasal hak ve özgürlükleri en üst düzeyde gözetip bütün insanların yaşam hakkını korumaktaki asil duruşunu daima muhafaza eden kanun ve vicdan ikilisinden hiçbir zaman ayrılmadan, şanlı tarihine nice kahramanlıkları sığdırmıştır. Kurulduğu günden bu yana sürekli kendini geliştiren Türk Polis Teşkilatımız, bugün sahip olduğu araç gereç, fiziki imkânlar ve eğitimli personeli ile mutlu birey, huzurlu toplum vizyonu ile çalışmalarına devam etmektedir.

 

Gücünü yasalardan ve halktan alan polisimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır." sözünde belirttiği gibi toplumsal huzur ve istikrarımızın teminatı olmaya devam edecektir.

 

Bu vesileyle kutsal vatan topraklarımızın dört bir tarafında büyük bir özveri ile çalışan Türk Polis Teşkilatımızın 179. yılını kutluyor, vatan ve bayrak uğruna canını feda eden şehit polislerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyor, görevi başındaki polislerimize de sağlık, mutluluk ve çalışmalarında başarılar diliyorum." Dedi.