Emirgan Korusu

Emirgan Korusu
Emirgan Korusu
Emirgan Korusu
Emirgan Korusu

Emirgan Korusu

Emirgân Korusu, İstanbul'un Sarıyer ilçesinin Emirgân semtinde bulunan bir korudur. İstanbul Boğazı kıyısında, 47,2 hektarlık bir alanda sırtlar ve yamaçlar üstüne yayılmıştır. Çevresi yüksek duvarlarla çevrilmiş durumdadır.

Koru, 17. yüzyılda Osmanlı Padişahı IV. Murad tarafından Emirgûneoğlu Yusuf Paşa'ya armağan edilmiştir. Daha önce Feridun Bahçeleri olarak adlandırılan bölge, bundan sonra "Emirgân Korusu" olarak adlandırıldı. Yüzyıllar boyunca pek çok kez el değiştirmiş, 19. yüzyılda Osmanlı Padişahı Abdülaziz tarafından Mısır Hıdivi İsmail Paşa'ya verildi. 1871-1878 yılları arasında koru içinde 3 köşk yaptırıldı. Günümüze de ulaşan bu köşkler Sarı Köşk, Pembe Köşk ve Beyaz Köşk olarak adlandırılmaktadır. Emirhan Korusu, 1940 yılında dönemin İstanbul Belediye Başkanı Lütfi Kırdartarafından kamulaştırılarak park olarak düzenlendi ve 1943 yılında halka açılmış olan bu güzel  mekan  Çeşit envai rengarenk lale’lerle koruyu süslemektedir. 
Her yıl bu mevsimde ziyaretçileriyle dolup taşan 
 Emirgan'ın lale festivali meşhurdur. Nisan ayında laleler açmaya başlayınca her yer rengarenk oluyor. bir yandan deniz bir yanda laleler insan bakmaya doyamıyor. Temiz havası ile insan rahatlıyor.
Ve tabiki ben vatanıma geldiğimde bu şöleni asla kaçırmam.

Emirgan Korusu kaçta açılıyor?
Park ID    1132
Lokasyon Adı    0187 Emirgan Korusu
Araç Kapasitesi    300
Çalışma Günü    30
Çalışma Saatleri    08:00-21:00

Lale çiçeğinin hikayesi biliyormuydunuz?

Şirin'in aşkından kendini çöllere vuran Ferhat, aşkı uğruna göz yaşları içinde ağlaya ağlaya dolaşır her yerde, aşkı uğruna döktüğü her gözyaşı damlası kum tanelerinin üstünde kan kırmızı çiçeklere dönüşür, “senin aşkın için bu kırmızı lale gibi yanıyor" der. İşte bu çiçeklerden laleler çıkar.

Sarı lale; Sarı lalenin anlamı umutsuz aşkın simgesi olmaktan çıkıp, parlaklık ve güneş ışığının simgesi haline gelmiştir. Herhangi bir mutlu durumda gülümsemek için mükemmel bir çiçektir.
Hayatınız pırıl pırıl Mutluluğunuz ve gülümsemeleriniz daim olsun 
Hayırlı Pazarlar 

KABENİN KOMŞUSU