ESENYURT İZLENİMLERİM

ESENYURT İZLENİMLERİM
Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer BOLAT Esenyurt'ta
ESENYURT İZLENİMLERİM
ESENYURT İZLENİMLERİM

İstanbul Esenyurt İzlenimlerim

Elif Lale Kırcaoğlu

 31.Mart 2024 yerel seçimlerine ramak kala, İstanbul Esenyurt ilçesinde Ak Parti Esenyurt İlçe Başkanlığı’nın tertip ettiği   “Sanayici ve İş İnsanları İstişare Toplantısı’nda hem siyasetin nabzını ve hem de Parti teşkilatının düzenlemiş olduğu sanayi esnaflarının durumunu analiz etmek üzere, ben de toplantıya iştirak ettim. Böylesine önemli programın ev sahipliğini yapan Ak Parti Esenyurt İlçe Başkanı Harun Özer ve Belediye Başkan adayı Hamit Öncü’ye, çıktıkları siyasi yolda başarılar diliyorum. Siyaset, uzun soluklu maraton gibidir. Aynı zamanda da nöbet değişimidir. Kimileri siyasetin dışında kalıp, davaya dışarıdan destek verir, kimileri de devraldıkları nöbeti daha ileriye taşırlar. Benim için gerçekten çok verimli bir toplantı oldu. Zira bu programın en renkli siması hiç şüphesiz, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat'tı. Akıcı dili, mütevazı siyasi kimlik ve kişiliğiyle öteden beri tanıdığım Ömer Bolat, AK Parti'nin sevdiğin ve takdir ettiğim Bakanlarındandır. Türk siyasetinin önemli isimlerinden biri olan Ömer Bolat, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Uluslararası Ekonomik İlişkiler Bölümü'nden 1984 yılında mezun oldu. Akademik kariyer sahibi olan Bolat, eğitimine yurtdışında devam etti.  Hollanda-Amsterdam Üniversitesi Avrupa Enstitüsü'nde Avrupa entegrasyonu alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Ayrıca Almanya-Kiel Üniversitesi Dünya Ekonomisi Enstitüsü'nün yüksek lisans düzeyindeki Uluslararası Ekonomi ve İşletme Programı'ndan da mezun oldu.

Bitmedi, dahası var. Marmara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Enstitüsü'nde "Avrupa Para Sistemi" konusundaki teziyle doktora diplomasını elde etti. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği alanında "profesör" unvanına sahip oldu. Bu kadar başarılı ve kariyer sahibi olan Prof. Dr.Ömer Bolat, işte bu yüzden başarılı ve bir o kadar da mütevazı. Gönüllere dokunmasını ve esnafın derdini dinlerken ki sabrını gözlerimle gördüm. Anladım ki, karşımda duran ve kendisini dinlemekten mutlu olduğum, bu koca yürekli, bir o kadar da sevgi dolu insan, aynı zamanda Anadolu irfanına da sahip.

Hem siyaseti, hem bürokrasiyi ve hem de sivil toplum hareketlerini çok iyi biliyor. MÜSİAD'da 4 yıl Genel Başkan Yardımcısı ve 4 yıl da Genel Başkan olarak görev yapmış olmasının bugün semeresini görüyor. Velhasıl Ömer Bolat ağabeyin hünerleri ve akademik kariyeri, bu makaleye sığmayacak kadar geniş. Hele hele; deprem bölgelerine inşa edilen Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Yönetim Kurulu Üyeliği, başlı başına bir destan. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ikinci kabinesinde Ticaret Bakanı olan Prof. Dr. Ömer Bolat, gerçekten de bulunduğu makamı dolduruyor. Ehliyet, liyakat ve temsiliyet kabiliyeti yerinde.

Bolat’ı dinlerken, sanki biran Ak Parti’nin yıllar önce deklare ettiği manifestosu aklıma geldi. Bakan Bolat, Esenyurt' ta "Sanayici ve İş İnsanları ile İstişare Toplantısı’nda “ 31 Mart Yerel Seçimlerinin önemine vurgu yaparak, "halka hizmet etmek Hakk'a hizmet" düsturundan hareketle görevlerini yaptıklarını ifade etti. AK Parti'nin Esenyurt Belediye Başkan Adayı Hamit Öncü'yü 2004'ten beri tanıdığını belirterek, Esenyurt‘un Türkiye'nin en büyük ilçesi olduğunu ve il bazında Türkiye'nin 25 iline eş değer olduğunu söyledi. Dinamik bir adam, reel politikle konuşur. Rasyonel politikalar üretir. İşte Bolat da bunlardan. Beni en çok etkileyen ise Bolat’ın şu cümleleri oldu: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994'te belediyecilikte dönüm noktası olarak başlattığı "halkçı belediyecilik", "çevreci belediyecilik", "sosyal belediyecilik", "eser belediyeciliği", "hizmet belediyeciliği" anlayışının 2004'ten sonra Esenyurt'ta da yer bulduğunu dile getirdi.”

Tabi Bolat’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ait vecize niteliğindeki sözlerini de zikretmeden geçmeyeceğim. Bolat’ın ağzından aktarayım: “Ya çare olun, ya çare bulun.”

Esenyurt’u “Eserler Yurdu” olarak tanımlayan Bolat, bu önemli ilçeden yeni hikâyeler ve eserler bekliyor. Bu da sanırım, Ak Parti Esenyurt Belediye Başkanı adayı Hamit Öncü ve ekibinin, “sevdası olan uyumaz” sözüne uyarak, gecelerini gündüzlerine katarak çalışmalarıyla mümkün olacak.

Ne diyeyim, bu kutlu davanın 31 Martta kazanması dileğiyle…