OĞUZ KURUM VE EKİBİ FAKİRLERİN BORÇLARINI ÖDEDİ

OĞUZ KURUM VE EKİBİ FAKİRLERİN BORÇLARINI ÖDEDİ
OĞUZ KURUM VE EKİBİ FAKİRLERİN BORÇLARINI ÖDEDİ
OĞUZ KURUM VE EKİBİ FAKİRLERİN BORÇLARINI ÖDEDİ
OĞUZ KURUM VE EKİBİ FAKİRLERİN BORÇLARINI ÖDEDİ
OĞUZ KURUM VE EKİBİ FAKİRLERİN BORÇLARINI ÖDEDİ

TÜMKİAD Edirne İl Başkanı Oğuz Kurum ve yönetim kurulu üyeleri Av. Fatih Coşkun, Önder Akdağ, Müslüm Şahin, Hayati Bilgin, Ali Şeker Edirne merkezdeki esnaflarla görüşerek, ihtiyaç sahibi vatandaşların zimem defterlerine yazdırdıkları borçları ödedi.

Bakkal ve fırın ziyaretleri yapan iş adamları, esnafın zimem defterlerindeki borçları hesaplatarak ödeme yaparak kapattılar. 

Kadim geleneğimize göre ihtiyaç sahibi yoksul insanların esnaflara yazdırdıkları borçları, maddi durumu iyi cömert kişiler ödeyerek kapatırlar. İyilik yapan ve iyilik yapılan kişilerin birbirlerini görmedikleri, bilmedikleri güzel bir geleneğimizdir. 

TÜMKİAD Edirne İl Başkanı Oğuz Kurum bu geleneği devam ettirmek için, yönetim kurulu üyeleri iş adamlarıyla zimem defterlerindeki borçları ödeyerek, kapattılar. 

Ödeme yapılarak zimem defterleri kapatılan esnaflar, şehrimizde ihtiyaç sahibi fakir insanların olduğunu, zenginlerin onları gözeterek, ihtiyaçlarını karşılama noktasında yardım etmelerinin çok önemli olduğunu, sosyal olarak toplumu güçlendirecek bu iyiliklerin, toplumda sevgi bağlarının geliştireceğini söylediler. Oğuz Kurum ve ekibine teşekkür ettiler.

TÜMKİAD Edirne İl Başkanı Oğuz Kurum ziyaretleri bittikten sonra açıklama yaptı. Açıklamasında;

"Öncelikle Tüm İslâm aleminin Ramazan-ı Şerif'ini tebrik eder, bütün İslâm aleminin Ramazan'ını rahat, huzurlu ve bereketli bir şekilde geçirmesini temenni ederiz. 

Bizler TÜMKİAD (Tüm Kalkınma Ve Girişimci İş İnsanları) olarak, Edirne şubesinde bir araya gelerek, birkaç günden beri Edirnemizdeki irili ufaklı esnaflarımızı gezerek, ahilik geleneğinin devamı olan zimem defteri ( veresiye defteri) uygulaması geleneğini yaşatmak için garip gurebanın borçlarını kapattık. Çalışmamızın sonuna geldik. 

Biz bu geleneğin yaşatılmasını, bu geleneğe sahip çıkılmasını hedefliyoruz. Bu mirasın takipçisi olma yolunda herkesin elini taşın altına koymasını bekliyoruz. 

Ramazan zorlu bir süreç. Özellikle garibanların yanında olmak çok önemli. Mevlâna Hazretleri'nin buyurduğu gibi, içimizi de dışımız kadar süslememiz gerekiyor. Çünkü dışımızı halk, içimizi Hakk görüyor. 

Bundan dolayı Edirne'deki hali vakti yerinde olan insanların elini taşın altına koyup, bu geleneği yaşatması, garip gurebaya Ramazan'da yardımcı olması hususunda, herkesi bu işin takipçisi olmaya davet ediyoruz." Dedi.