VALİ YUNUS SEZER'İN İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ MESAJI

VALİ YUNUS SEZER'İN İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ MESAJI

Edirne Valisi Yunus Sezer,  İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü için bir mesaj yayınladı. 

Vali Sezer mesajında;

 

"Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlığının, Türk Milleti'nin onurlu mücadelesinin sembolü olan İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. yıldönümünü kutluyoruz.

 

Türk halkı 7'den 70'e her ferdiyle topyekûn zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için destansı bir mücadele verirken, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy da Türk milletinin, cesaretini ve milli mücadele ruhunu İstiklal Marşımızı yazarak tüm dünyaya anlatmıştır.

 

Milli marşlar, milletlerin birliğini sağlayan ve yaşatan temel öğelerdendir. İstiklal Marşı, Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini ölümsüzleştiren, ortak düşünce ve değerler de buluşturan eşsiz bir eserdir. Bundan dolayıdır ki, İstiklal Marşı'nı şair, mütefekkir ve vatansever kimliğiyle yazan Mehmet Akif, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın" derken verilen mücadelenin büyüklüğünü ve zorluğunu ifade etmiştir.

 

Bu düşüncelerle, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal kahramanlarımızı bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum." Dedi.