ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNİN BAYRAK SERGİSİ

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNİN BAYRAK SERGİSİ
ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNİN BAYRAK SERGİSİ
ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNİN BAYRAK SERGİSİ
ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNİN BAYRAK SERGİSİ
ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNİN BAYRAK SERGİSİ
ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNİN BAYRAK SERGİSİ
ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNİN BAYRAK SERGİSİ
ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNİN BAYRAK SERGİSİ
ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNİN BAYRAK SERGİSİ

Edirne Valiliğinin himayesinde, il milli eğitim müdürlüğünün koordinasyonunda, anaokulu öğrencilerinin atık materyal ve geri dönüşüm maddelerinden yaptıkları Türk bayrakları sergisi Erasta AVM' de açıldı. 

Açılışı Edirne Valisi Yunus Sezer, İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı yaptı. 

Edirne Valisi Yunus Sezer, İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, öğretmenler ve öğrencilerle beraber, sergideki tüm eserleri tek tek gezdiler. 

 

Edirne Valisi Yunus Sezer yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

 

Cumhuriyetimizin 100. yılında malumlarınız hem ülkemizin bütün illerimizde hem de bütün dünyada büyük bir coşku, büyük bir onurla, büyük bir şerefle kutluyoruz. Bu hafta da değişik etkinlikler yapılıyor Edirnemizde. Hafta boyunca da bu etkinliklerimiz devam edecek. Dün cumhuriyetimizin 100. yılı ile ilgili büyük bir konserimiz oldu. Yine üniversitemizde cumhuriyet başlığı altında seminerlerimiz, konferanslarımız gerçekleştiriliyor. Bu ilçelerimizde de devam ediyor ve hafta boyunca da devam edecek. Bugün de gerçekten çok mutlu olduğumuz, hepimizin yüzünü güldüren aynı zamanda da çok emek verilmiş bir çalışmayla burada beraberiz. Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 bayrak. Geri dönüşümden yapılan bayraklarla bugün bir sergi açılışı yaptık ama serginin kahramanları tabi gördüğünüz gibi bizim anaokulundaki çocuklarımız. Hem ilimizdeki hem ilçelerimizdeki anaokullarımızdan hocalarımızla beraber yapılan bir çalışma var. Çeşitli geri dönüşüm malzemeleri ve ilimize özgü pirinçten, biberimizden, ilimizi yansıtan ürünlerden, geri dönüşümden elde edilen malzemelerden bayraklarımız var. Hepsi de sanat eseri. Çok güzel çalışma yapılmış. Ben teşekkür ediyorum hem öğretmenlerimize duyarlılıklarından dolayı hem de yavrularımıza teşekkür ediyoruz dedi.

Açılışa İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, İl Jandarma Komutanı Hacı Ali Büber, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.

Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Filiz Sugözleyen'in yaptığı organizasyonla minik öğrenciler, büyük emeklerle muhteşem bayraklar yaptılar.

 

100. Yılda 100 bayrak projesinin amaçları:

 

*Milli değerlerimiz konusunda öğrencilerimizi bilgilendirmek,

* Milli ve manevi değerlerimizin öğrenciler tarafından tanınmasını sağlamak,

* Milli değerlerimizin ne zorluklarla kazanıldığının öğrenciler tarafından fark edilmesini sağlamak,

* Milli Değerlerimizin kahramanlarını öğrencilerimize tanıtmak, 

* Öğrencilerde Türk Bayrağı sevgisi ve bayrak bilinci oluşturmak, 

* Öğrencilerin kendi ülkesinin kültürüne ait özellikleri tanımalarını sağlamak,

* Öğrencilerin günlük yaşamda sorumluluk almalarına ve aldığı sorumluluğu yerine getirmelerine katkı sağlamak,

*Türk Bayrağının hazırlanması sırasında kullanılacak materyaller ile çocuklarda çevreninin korunması ve kaynakların daha ekonomik kullanılması bilinci oluşturmak amacıyla hazırlandı.

Merkez ilçeden 72

Havsa'dan 2

Lalapaşa 1

Süloğlu 6

Yzunköprü 19

keşan 6

İpsala 9

Enez 3

Meriç 2 olmak üzere toplam 120 bayrak göndererek katılım sağladı.

Hazırlanan bayraklarda, ceviz kabukları, bozulan kullanılmayan oyuncaklar, yumurta kolileri, yumurta kabukları, Edirne'ye özgü pirinç, balık biberi, deniz kabukları, plastik bardak ve kaşıklar, dokuma malzemeler, dopaltaşlar, eski kasetler, cd ler kullanıldı.