MEDİNE SOKAKLARI

MEDİNE SOKAKLARI
Medine Şehri
MEDİNE SOKAKLARI

MEDİNE SOKAKLARINDA 

Henüz küçücüktüm hayranlıkla baktığım o Medine yollarında, Doğup büyüdüğüm yerlere hiç benzemeyen ahşap küçücük camlarından, revakların ardından bakan hayal mayal gördüğüm iki çift gözleri.

Balkonları olmayan binalarının  kapılarının önünde oynamayan çocuklarını arayan gözlerim.

Usulca evinden çıkan o dar sokağında yürüyen feraceli, yalnız gözleri gözüken peçeli hatunlar, Erkeklerin bembeyaz elbiselerini giyinmiş kafalarında kendilerini güneşten korumak için taktıkları (şumal) kefiyesi.

Belki oluruz bizlerde efendimizin dualarında  diye ettiğimiz  dualarımızda

 mermer  üzerinde  serilmiş kırmızı  renkli  seccade halılarda buldum kendimi.

Hicret kokusu ise burnumda göz yaşlarımızda kabenin sevgisi tavafın hevesi. Sefa ve mervede Hz. Hacer gibi koşturmanın temennisiyle doluyduk. Medine sokaklarında mekkenin sokaklarının özlemi.

Bir an medinenin sokaklarında  çınlıyan seslerin nağmesi. Tala al bedru aleyna ile karşılanan efendimizin muhteşem gelişi.

Diz çöken devesinin mekanına inşa edilen Kuba mescidi. Mescidi nebevinin yeşil kubbesi, bab esselam ve  bab cibril kapısı.

Uhud muharebesi Hz Hamza, ve şehitlerinin kılıç sesi. Envayi çeşit hurmaların bahçesi. Kıblenin  mescidi kıbleteyn’den Kudüs’ten Mekke’ye yönlendirilmesi. Derken gül kokusuyla  ciğerlerimin bayram edişi.

Mescidi nebevinin hemen yanı başındaki hicaz treni. Raylarına keçe döşenmiş ecdatlarımızın eseri. Yağmur duası edilen (gamame) Bulut mescidi. Hemen yanında Hz Ebu Bekir ve Hz Ömer’in mescidi. Başımı kaldırdığımda beni büyüleyen gök kubbesi. Hz Aişe’nin hücresine defin edilen Hz Ömer, yanında halife  Ebu Bekir efendimizin hicret arkadaşı. Sevr dağındaki sadık yoldaşının Muhemmed’ul emin efendimiz ile birbirlerini bırakmamış halleri.

Elf Elf selam olsun efendimize.  Selam olsun gül kokulu Medineye. 

KABE’NiN KOMŞUSU