MEDİNE SOKAKLARINI YALINAYAK GEZEN BAŞKAN

MEDİNE SOKAKLARINI YALINAYAK GEZEN BAŞKAN

MEDİNE SOKAKLARINI YALINAYAK GEZEN BAŞKAN 

İmran Han Pakistan başbakanı

İmran Han 

Neydi hikayesi Pakistanlı siyasetçi, eski kriket oyuncusu, hayırsever, kriket oyunu yorumcusu ve Bradford Üniversitesi'nin sabık rektörü. Ayrıca Han, annesi Şevket Hanım Anısına Kanser Hastanesinin ( Urduca: شوکتخانمیادگاریسرطانشفاخانہاورمرکزتحقیق; İngilizce: Shaukat Khanum Memorial Cancer Hospital) ve Mianvali'de Namal Kolejinin kurucusudur. Han 20. yüzyılın son yirmi yılında ulusal kriket oyuncusuydu. Spor kariyerinden sonra politikayla ilgilenmeye başlayan, Kardeş ülke Pakistanın Başbakanı olmayı  başardı.  

Londra gece hayatı çevrelerinde eğlence düşkünü olarak bilinmeye başlamış, ancak alkol aldığı iddialarını hep reddetmişti. Muhafazakar bir Pakistanlı Müslüman için uygunsuz sayılacak herhangi bir davranışta bulunmadığını söylüyordu.

1995 yılında, 43 yaşındayken, 21 yaşındaki İngiliz sosyetik isim Jemima Goldsmith ile evlendi. Goldsmith, o yıllarda dünyanın en zengin isimlerinden biri olan James Goldsmith'in kızıydı. Bu evlilikten iki oğlu oldu, ancak çift 2004 yılında ayrıldı. Ayrılık dostçaydı ve Han eski eşiyle arkadaşlık ilişkisini korudu.

2015'te gazeteci Reham Han ile olan evliliği bir yıldan az sürdü. BBC'nin eski hava durumu sunucusu olan Reham Han, hatıralarını anlattığı bir kitap yazdı.

Reham Han, Tahrik-i İnsaf Partisi destekçileri tarafından kitap nedeniyle sözlü tacize uğradığını söylerken, kitabın satışa çıkması da seçime giden süreçte mahkemeler tarafından askıya alındı.

Han, 2018 yılında Lahor'da gözlerden uzak bir törenle bir kez daha evlendi.

Üçüncü eşi Büşra Watto, beş çocuk annesi. Han'ın ruhani konuları danıştığı akıl hocası olduğu söyleniyor. Uzmanlar, bu evliliğin İmran Han'ın dindar bir Müslüman kimliği açısından anlamlı olduğunu düşünüyor.

İMRAN HAN Evet tüm bunların ne önemi vardıki, Teyyaresinden  indiği andan itibaren Medine’de yalınayak gezecek kadar saygısı olması yeterliydi,  neden diye sorulduğunda... ya bastığım yerlerde efendimiz Muhammed Mustafa’nın, habibin en sevgilinin ayak izlerine tesadüf edersem diyen ümran hanı ve rabbimin tüm mümin kullarını tebrik ediyorum, evet bu haberi okuduğumda bir hoş olmuştu yüreğim, ya ben... 

Nasıl parmaklarımın ucuna basarak gezmiyiyeyim habibimin diyarında  

gül  kokulu Medine’de, 

selam olsun resule 

selam olsun alemlerin efendisine.

KABENİN KOMŞUSU