KADİR ÇAKAY ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

KADİR ÇAKAY ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI
KADİR ÇAKAY ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Kızılay Edirne İl Başkanı Kadir Çakay, görevinden istifa ederek Edirne Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu. 

Kadir Çakay bugün Ak Parti Edirne İl Başkanlığı'nda, İl başkan yardımcısı Rasim Özgün, Ak Parti il seçim işleri başkanı Avukat Erdi Ertek, Merkez ilçe başkanı Engin Makak ve partililerle beraber basın toplantısı yaparak aday adaylığını açıkladı. 

 

Çakay, 1971 yılında Edirne'de Kirişhane semtinde dünyaya geldi.

Lisans İç Mimarlık ve Tasarım, Yüksek Lisans İşletme bölümü mezunudur.

Evli ve 1 kız çocuğu babasıdır.

 

1997 yılında kurulan Çakay Şirketler Grubu'nun kurucusu ve yönetim kurulu başkanıdır.

Yurt içinde ve yurt dışında (NATO kapsamında) inşaat, turizm ve gıda sektörlerinde yüzlerce çalışanı ile ülkemize aktif olarak katma değer yaratmaya devam ediyor.

 

2002 yılında Genç İşadamları Dernek Başkanlığı görevini 10 yıl süreyle başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

 

2013 yılında KIZILAY Edirne İl Başkanlığına kayyum olarak atanmış daha sonra da 3 dönem üst üste seçilerek bu güne kadar görevini sürdürmüş ve 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Edirne AK PARTİ belediye başkan aday adaylığı için görevinden istifa etmiştir.

 

Edirne Ticaret ve Sanayi Odasında 3 dönem Meclis üyeliği yapmıştır. Edirne'de faaliyet gösteren Edirne Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Kırkpınar Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği üyesidir.

 

Siyasete Anavatan Partisi Gençlik Kolları Başkanlığı ile başlamış ve 2002 yılında Anavatan Partisi Edirne 2. sıra Milletvekili Adayı olmuştur. 2004 yılında AK Parti'ye üye olup aynı yıl gerçekleşen Yerel seçimlerde Edirne Belediye Başkan Aday Adayı olmuştur. 21 yıldır Ak Parti üyesidir.