TÜM CAMİLERDE ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DUA EDİLDİ

TÜM CAMİLERDE ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DUA EDİLDİ
TÜM CAMİLERDE ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DUA EDİLDİ

Kahramanca mücadele ederken, Pençe-Kilit Operasyonu'nda şehit olan askerlerimiz ve tüm şehitlerimiz için, tüm ülkemizde eş zamanlı olarak, Edirne Merkez ve ilçelerindeki bütün camilerde sabah namazında Kur'an-ı Kerim okunarak, dualar edildi. 

 

Ana program Eski Camii'de yapıldı. Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu, namaz ve tesbihatın ardından şunları söyledi: 

 

"Öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifa ve milletimize sabır niyaz ediyorum. 

Nasıl ki vaktiyle ecdadımız Eski Camii’mizden İstanbul’u fethetmeye yürüdüyse, nasıl ki burası vaktiyle zikirlerin, tesbihatların, duaların mekânı olduysa bu sabah da burada şehitlerimize dua etmek için sabah namazı sonrası duada buluştuk. Allah’tan niyazımız, fethi kolaylaştırdığı gibi kar, yağmur çamur demeden kahramanca çarpışan mehmetçiğimizin işini kolaylaştırması, onların mansur ve muzaffer olmasıdır. Bu sabah ilimiz başta olmak üzere tüm ülkemizdeki camilerde dualar ediliyor. Benim sizlerden istirhamım askerlerimiz düşmanla mücadele ederken birbirimize düşmememiz, aksine birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmemizdir. Allah birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi bozmasın, daim kılsın “ dedi.

 

Programda Kur'an-ı Kerim tilavetleri, tesbihatlar, zikirler, salavatlar okunarak aziz şehitlerimizin ruhlarına bağışlandı. 

 

Programın ardından çorba ikramı yapıldı.