TEK YALI CAMİSİ RESTORE EDİLECEK

TEK YALI CAMİSİ RESTORE EDİLECEK
TEK YALI CAMİSİ RESTORE EDİLECEK
TEK YALI CAMİSİ RESTORE EDİLECEK
TEK YALI CAMİSİ RESTORE EDİLECEK

Edirne'de Tunca Nehri kıyısında yer alan ve Osmanlı padişahlarının nehirden kayıkla ibadetlerini yapmak için kullandığı 545 yıllık tek yalı camisi Kasımpaşa Camii, kubbe ve duvarlarında oluşan çatlak ve definecilerin kazılarıyla yıkılma tehlikesi yaşıyor. Edirne Valisi Yunus Sezer, caminin restore edileceğini açıkladı.

Vali Yunus Sezer, caminin tarihi önemine değinerek; "Evliya Kasımpaşa Camisi tarihi bir cami. Aldığımız bilgilerde yukarıdaki Osmanlı sarayından kayıklarla gelinip rıhtımı olan, külliyesi olan bir cami. Gelinip cuma namazları kılınan bir yer. Burasının taşkın sahası olması nedeniyle su basma riskine karşı taşınması gündeme gelmiş. 2'nci bir projede de burasının 3 metre kadar yükseltilmesi gündeme gelmiş. Gelinen noktada burasının yerinde restore edilmesi daha uygun diye düşünüyorum" dedi.

Edirne Valisi Yunus Sezer ülkemizde çok az örneği bulunan “Yalı Camilerinden” olan ve 2024 yılı başında restore edilecek Evliya Kasım Paşa Camisinde incelemelerde bulundu. Sezer,"Rıhtımı, hazire alanı ve çevre düzenlemesini kapsayan çalışmalar tamamlandığında Edirne’mize önemli bir cazibe merkezi daha kazandırılmış olacak.Bu konuda desteklerinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Mehmet Nuri Ersoy’a, Vakıflar Genel Müdürümüz Sn. Sinan Aksu’ya ve ilgili kurumlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz." dedi.