ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN ETUS İSYANI

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN ETUS İSYANI
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN ETUS İSYANI
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN ETUS İSYANI

Üniversite öğrencileri bugün Erasta önünde ETUS otobüslerindeki fiyat pahallılığı ve yetersiz otobüs sayısından dolayı yaşadıkları mağduriyeti anlatmak için basın toplantısı düzenledi. 

Grup adına açıklamada bulunan  Elif Negiş şunları kaydetti;

" Bugün Trakya Üniversitesi öğrencileri olarak etus ücret mağdurluğumuza tepki vermek için burada bulunmaktayız.

 

Edirne şehrinde 43.196 öğrenci bulunmakta baktığımızda sözde öğrenci dostu olan şehirde etus öğrenci kartına şu an da 11.90 tl vermekteyiz.

 

Bu ücreti öğrenciler olarak kabul etmiyor, en kısa sürede indirim yapılmasını talep ediyoruz.

 

Buradan Edirne Belediyesine ve etus yetkililerine sesleniyoruz. Neredeyse en pahalı ulaşıma sahip şehir Edirne' de bu duruma acil şekilde çözüm bulunmasını, kooperatifin ve belediyenin insiyatifine bırakılmak istemiyor, hakkımız olan indirimi talep ediyoruz.

 

Mağduriyetimizin daha fazla devam etmemesini, şoförlerin kaba davranışlarına maruz kalmamayı istiyoruz. Gereğinin yapılmasını istiyor mağduriyetimizin giderilmesi için haykırıyoruz.

Ayrıcalık değil, hakkımızı istiyoruz.

Biz müşteri değil, öğrenciyiz!" dedi.

Söz alan diğer öğrenciler de Karaağaç'a sadece 6A'nın saat başı gittiğini, özellikle sınav zamanlarında çok zorluk yaşadıklarını, kampüs içinde de 12 lira vermek zorunda kaldıklarını, İstanbul ve İzmir'den bile pahallı olduğunu anlattılar.