VALİ YUNUS SEZER' İN 10 KASIM MESAJI

VALİ YUNUS SEZER' İN 10 KASIM MESAJI

Edirne Valisi Yunus Sezer, 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümü olması sebebiyle anma mesajı yayınladı. Mesajında;

 

"Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk sadece milletimizin değil, bütün insanlığın sevgisini ve saygısını kazanmış bir liderdir. Milletimize ve ordumuza önderlik ederek yürüttüğü İstiklal mücadelesi, hür yaşama kararlığındaki Türk Milletini aydınlık günlere kavuşturmuş ve diğer uluslara timsal olmuştur.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, büyük fedakarlıklar gösterilerek kurulan ve 100'üncü yılına erişen Türkiye Cumhuriyeti, ulus iradesini esas alan, demokratik, insan haklarına saygılı, bölgesinde ve dünyada söz sahibi, itibarlı bir ülke olarak yeni yüzyılda da güvenli adımlarla yoluna devam etmektedir.

 

Aziz Milletimiz, ecdadından aldığı güçle, daha müreffeh ve daha aydınlık yarınlara doğru kararlılıkla yürümektedir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, 85 yıl önce ebediyete irtihal eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Ruhları şad olsun." dedi.