FATMA AKSAL'DAN YENİ STADYUM AÇIKLAMASI

FATMA AKSAL'DAN YENİ STADYUM AÇIKLAMASI

Edirne Ak Parti Milletvekili Fatma Aksal, Saraçlar Caddesi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

Belediyeye ait yerlerin satışı konusunda görüşleri sorulan Aksal:

 

Hükümetle ilgili en büyük eleştirilerin başında, onu sattınız bunu sattınız söylemi geliyor. Ama siz bu ithamlarda bulunurken bir bakıyorsunuz kendi belediyeleriniz de aynısını yapıyor değil mi? Hepimiz biliyoruz ki burası Edirne'nin en değerli yerleri. Seçime 3 gün kalmış artık değil mi? En azından seçimden sonra bu millet size beş yıl içinde yeni bir görev verdiğinde, satıyorsanız anlatacaksınız. Ben buraları şu projem için değerlendireceğim, şurada kullanacağım. Ben şunu söyleyeyim: Hiç bir şeyi satamazsınız, hiç bir şey satılmamalı görüşünü savunan birisi değilim. Burası satılır, başka birşey yapılır. Ama önemli olan bu sattığımız yerden elde ettiğimiz geliri nasıl harcadığımız? Nasıl değerlendirdiğimiz değil mi? Bu belediyeler için de geçerli, şahıslar için de geçerli. Ama bir bakıyorsunuz seçime 3 gün kalmış. Edirne'nin en değerli yerleri satışa çıkarılıyor. Bu sattığınız yerlerden aldığınız paraları nereye harcayacaksınız? Ne projeleriniz var bunlar için? Bu acele niye? Kendinize de çok güveniyorsanız 8 ay sonra yerel seçim var. Kalkarsanız aday olursunuz. Edirnelilere de dersiniz ki; ben şurayı satmak istiyorum. Hem Edirnelilerin böyle seçimde bir referandumu gibi olur. Ben burayı satmayı düşünüyorum. Buradan elde edeceğimiz geliri de Edirnelilerin yararına olan şu projede kullanacağız. Ama benim duyduğum kadarıyla nereye kullanılacaklarının bilgisi yok. Bu neyin telaşıdır? Bu neyin acelesidir? Biz sayın Recep Gürkan'dan bunun cevabını bekliyoruz dedi.

 

25 Kasım Stadyumu'yla ilgili sorulan soruya Aksal:

 

Edirne'nin bir stada ihtiyacı olduğunu hepimiz biliyoruz. Yıllardır Edirne'nin bir stadyum projesi var. Daha önce biliyorsunuz TOKİ ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında bir protokol imzalanmıştı. Biz 25 Kasım Stadını TOKİ'ye verecektik. TOKİ de karşılında Edirne'ye çok güzel bir stad yapacaktı. Biz birçok ilimizde bunu yaptık. Bu işin gelir boyutu da var. Bir maliyeti var. Ama bu 25 Kasım Stadının olduğu yerin eski bir mezarlık olduğu ortaya çıktı. Tabi Edirne tarihi bir kent. Tarihi çok eskilere dayanıyor. Roma İmparatorluğu dönemine kadar dayanıyor. Burasının bir mezarlık bir sit alanı olduğunu, TOKİ'nin bu alana birşey yapmasının mümkün olmadığını gördük. TOKİ ve Gençlik Spor Bakanlığı'nın arasındaki protokol bozuldu. Ama bu demek değildir ki biz Edirne'yi stadsız bırakacağız. Edirne'ye yine bir stad yapacağız. Bir stad proemiz var. Ama biliyorsunuz bu ülkede çok büyük bir deprem yaşandı. İlk önceliğimiz deprem bölgesinin yaralarını sarmak. İnşallah kısa zamanda da saracağız. İnsanları sağlam, güvenli konutlara yerleştirmek hedefimiz. Konutlar hızlı bir şekilde inşa ediliyor. Edirne Stadyumu da projede. Gençlik Spor Bakanımız da, bakan yardımcımız da geldi. Bakanımızla da sürekli görüşüyoruz. Zaten tecrübeli bir bakan. Daha önce de Gençlik Spor Bakanlığı yaptı Aşkın Bey. Edirne'ye bir stad yapacağız. Ama bu esnada da tabiki maçlarımızın oynanacağı bir yere ihtiyacımız var. Tunca Spor Tesisleri için Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Edirne Belediyesi arasında bir protokol imzalandı. Burasını belediye bakanlığa devretti. Bakanlık ta Tunca Spor Tesislerini elden geçiriyor. İyileştiriyoruz bu tesisleri. İnşallah stad aşamasında da bu tesislerde maçlar oynanacak. Şöyle bir artısı olacak: yeni stad yapıldığında Tunca Spor Tesisleri de başka takımların da, Edirnelilerin de hizmetinde olacak. Gençlik Spor Bakanlığı oraya çok ciddi yatırım yaparak, paralar harcayarak iyileştirecek. Hem yenilenmiş spor tesisimiz hem de yeni stadımız olacak inşallah dedi.

 

Yeni stad yeri olarak neresinin düşünüldüğü sorulduğunda Aksal:

 

Yüzme havuzunun orası. Zaten orasını bir spor kompleksi haline getirmeyi düşünüyoruz. Biliyorsunuz orada çok güzel bir gençlik merkezimiz var. Olimpiyat kapasitesinde bir yüzme havuzumuz var. Yani Türkiye'deki en güzel yüzme havuzlarından bir tanesi. Herhalde balkanların da en büyük yüzme havuzu. Olimpiyat kapasitesinde bir yüzme havuzumuz var. Gençlik merkezimiz çok güzel. Biz bakan yardımcımızla ziyaret ettik. Dönem dönem de ziyaret ediyoruz. Yüzme havuzumuz çok güzel. "Yüzme bilmeyen kalmasın." Sloganıyla özellikle evlatlarımız, küçük çocuklarımız orada. Büyüklerimiz, yetişkinlerimiz de var. Oraya inşallah stadyumumuzu yapacağız. Orası tamamen spor kompleksi haline gelecek dedi.

 

Fatma Aksal ilk milletvekili olduğu dönemde, ilk iki yıllık döneminde kendi tercihiyle tarım komisyonunda olduğunu söyledi. Edirne denilince ilk akla tarımın geldiğini, orada çok güzel işler yaptığını söyledi. Hangi komisyonda olunursa o bakanla yakın çalışma fırsatı olduğunu, tarım bakanıyla çok yakın çalıştıklarını, o dönemin emekleriyle bugün Çömlekköy Barajı'nın Edirne'ye kazandırıldığını söyledi. İhalesini yaptıklarını, 35'e yakın firmanın katıldığını, ihalenin yakında sonuçlanacağını, baraj inşaatına yakında başlayacaklarını söyledi.

 

27. dönemin ikinci yasama döneminde de Cumhurbaşkanımızın verdiği görevle kadın-erkek fırsat eşitliği komisyonu başkanlığını yürüttüğünü söyledi. Görevini Allah'ın izniyle yüzünün akıyla tamamladığını söyledi. 

 

Kendi alanının ekonomi olduğunu, Ankara Siyasal mezunu olduğunu, 10 sene yurt dışında yaşadığını, ekonomi doktorası olduğunu söyledi. NATO'ya üye ülkelerin milletvekillerinden oluşan NATO Parlementerler Asamblesi (NATO PA) denilen uluslararası mecliste ülkemizi temsil edeceğini söyledi. 

Kamu İktisadi Teşekkülleri (KİT) komisyonunda da olduğunu, KİT' leri milletimiz adına denetimini yapmakla görevli olduğunu söyledi. 

Özellikle NATO-PA' da görev alacak olmaktan çok mutluyum olduğunu söyledi. Türkiye'nin NATO'da Amerika'dan sonra en güçlü, en büyük ülke olduğunu, hem askeri bakımdan hem de üyelik bakımından güçlü olduğunu söyledi. 6 Ekim'de göreve başlayacağını söyledi. İnşallah Allah NATO Parlementerler Asamblesi'nde ülkemizi, Edirne'yi en iyi şekilde temsil etmeyi nasip etsin dedi.