BAYRAK GÜNÜ

BAYRAK GÜNÜ

Suudi Arabistan, 11 Mart'ı 'Bayrak Günü' ilan etti
Suudi Arabistan'da yayınlanan Kraliyet Kararnamesine göre, 11 Mart tarihi Bayrak Günü ilan edildi.

Suudi Arabistan
 11 Mart tarihinin "Bayrak Günü" olarak ilan edildiğini duyurdu.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, her yıl 11 Mart’ın ülkenin bayrağını onurlandırmak için Ulusal Bayrak Günü olarak kutlanmasını öngören bir Kraliyet Kararnamesini imzaladı.

Kral Selman, 1992 tarihli ve sayılı Kraliyet Kararnamesi ile Suudi Arabistan bayrak sistemini inceledikten sonra, ülkenin 1727’de kurulduğundan bu yana Suudi devletinin tarihi boyunca uzanan ulusal bayrağı onurlandırmak için her yıl 11 Mart’ın Ulusal Bayrak Günü olarak kutlanmasına karar verdi.

Merhum araştırmacı ve tarihçi Abdurrahman bin Süleyman er-Ruveyşhed, ‘Suudi Bayrağının Tarihi-Ulusal Bayraklar, Madalyalar ve Nişanlar’ adlı kitabında, Suudi bayrağının tarihi ve gelişimi hakkında önemli bilgiler verdi.

Ruveyşhed kitabında, sözlüklerde liva ve sancak gibi bayrak ile eş anlamlı kelimeler bulunduğuna dikkat çekti.

Kraliyet kararı olan 
Suudi Arabistan bayrağı Tevhid inancının ve ulusal birliğin sembolü olduğu vurgulanan kararnamede, 11 Mart tarihinin "Bayrak Günü" olarak ilan edildi .
Suudi Arabistan Bayrağı, Suudi Arabistan'ın 15 Mart 1973'ten beri kullandığı resmî devlet bayrağıdır.

Bayrakta Arapça olarak kelime-i tevhid bulunmakta ve metnin altında bir kılıç yer almaktadır. Arka plandaki yeşil renk İslam'ı, Suudi Arabistan'ı yöneten Suud ailesini, Suudi Arabistan ordusunun gücünü ve cesaretini temsil etmektedir.

1997’de bayrak yasasında yapılan değişiklikler uyarınca şu kural belirlendi: Ulusal bayrak, hafta sonu tatillerinde ve bayramlarda, güneş doğduğunda göndere çekilir ve gece olana kadar indirilmez. 
KABENİN KOMŞUSU