8 Mart Kadınlar Günü Kutlu Olsun

8 Mart Kadınlar Günü Kutlu Olsun
8 Mart Kadınlar Günü Kutlu Olsun

8 Mart Kadınlar Günü Kutlu Olsun

İslam dininde kadın kutsaldır. Bu durum bir takım hadislerle ve ayetlerle de belirtilmiştir. Müslüm Birr 149. hadisine göre "Sizin en hayırlınız kadınlarına en iyi şekilde davrananlarınızdır denilmiştir. " Aynı zamanda yüce peygamberimiz kadınlar için "Kadınlar size Allah'ın bir emanetidir." demiştir

Veda haccı sırasında Enceşe isimli sahabi, bazı ezgiler okumuş, develeri iyice hızlandırmıştı. Kervandaki kadınları rahatsız edecek derecede develerin hızlı gittiğini gören Peygamber Efendimiz (asm) Ençeşe’ye seslendi:
“Ey Enceşe dikkat et, ağır ol, Pırlantalara, Kristal parçalarına dikkat et, onları rahatsız etme.” (Buhari, Edep, 90, 95, 111)
Dinimizde kadının canı, onuru ve hakları dokunulmazdır ve emanettir.
Arapçada “güvenmek, korku ve endişeden emin olmak” manasındaki emn masdarından gelen emanet kelimesi hıyanetin karşıt anlamlısı olarak isim şeklinde kullanıldığı gibi “güvenilir olmak” anlamında masdar şeklinde de kullanılır. (bk. Müfredât, Lisânü’l-Arab, “emn” md.)

Kadının gücüne ve yapabileceklerine tekrar tekrar hayran olduğumuz gündür Kadınlar Günü. Emeği bilen ve bunun için canla başla mücadele eden güçlü kadınların günüdür. Bu yüzden de coşku ile kutlanılmayı hak ederler.
8 Mart Kadınlar Günü bize kadının gücünü göstermekle kalmaz, aynı zamanda hayatımızdaki kadınlara olan saygı ve minnetimizi bir kez daha hatırlatır. Şüphesiz hepimizin hayatındaki en güçlü kadındır annelerimiz. Ne zorluklara gögüs gererek bizleri bugüne getirmişlerdir. Kendinden vererek, binbir emek ile bizi büyüten annelerimizin  günleri kutlu olsun.
KABENİN KOMŞUSU