ZAKİR TERCAN VEDA ETTİ

ZAKİR TERCAN VEDA ETTİ
ZAKİR TERCAN VEDA ETTİ
ZAKİR TERCAN VEDA ETTİ
ZAKİR TERCAN VEDA ETTİ

Edirne Milliyetçi Hareket Partisi kongresinde, yapılan seçimle yeni il başkanı seçildi. Yapılan seçim sonucu il başkanlığını Emre Tokluoğlu kazandı.

Uzun süredir il başkanlığını yürüten, halkın sevdiği ve saydığı büyüğü Zakir Tercan veda konuşması yaptı. 

Zaman zaman duygusal anların yaşandığı konuşmasında şunları kaydetti:

 

Türk milletinin beka ve hürriyet namusunu,devletin egemenlik ve güvenlik haklarını, cesaretle savunuyorken, şehit düşen kahramanlarımızı, aynı şekilde bir hilal uğruna şehadet serbetini içen ülkücü şehitlerimizi, rahmetle, minnetle, sagıyla anıyorum.

 

MHP sadece bir parti değidir. Bir davadır. Türk Milletinin geleceği, Turk Milletinin  milli ve manevi değerlerinin ezelden ebede yaşama ve yaşatma davasıdır ve bütünlüğümüzün çimentosudur.

 

MHP'ye saldırarak büyümek, MHP'ye vurarak kazanmak isteyenlere diyoruz ki Türk Siyasi Tarihi MHP'ye saldıranların çöplükleri ile doludur. Çünki MHP Türklüğün Teminatıdır. 

 

Türk Milliyetçiliği fikri yani MHP inşallah bizlerin ve bütün milliyetçilerin gayreti ve Türk milletinin teveccühu ile iktidara gelecektir.

 

Bu milli seferberliğin, bu top yekün milli direnişin bayraktarlığını Milliyetçi Hareket yapacaktır.

 

Bugün alternatif olan, çözüm üreten, yeni ve gerçekçi projeler ortaya koyan MHP olduğu Türk Milletinin malumudur.

 

MHP'nin Mecliste olması temel konularda çözüm üretmesi, ihanete kararlılıkla ve büyük bir dirençle karşı durması CHP'nin ve yancılarının kimyasını bozmuş ve bütün gerçekleri ortaya çıkarmıştır.

 

MHP'nin gönül kervani, Türk Milletinin güvenini ve ümidini boşa çıkarmayacaktır. Türkiye'nin kaderine sahip çıkma mücadelesinin öncüsü elbette Milliyetçi Hareket olacaktır.

Bugün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yükselen değer milliyetçiliktir. Siyaset ilminin doğruları ve erdemleri, Milliyetçi Hareket Partisini cazibe merkezi haline getirmiştir Milliyetçilik dalgası ve halkası genişleyerek büyümektedir.

 

Milliyetçi Hareket, siyasi partilerin oluşturduğu sanal gündemlerden ve hayali hedeflerden kurtarmak ve lider Türkiye ülküsüne uygun politikalar üretmek için yeni bir seferberlik anlayışıyla yoğun bir çalışma başlatmıştır.

 

Türkiyenin kaderine sahip çıkma mücadelesinin öncüsü MHP çatısı altında birleşme ve bütünleşme zamanıdır. Çünkü, MHP Milletimizin hassasiyetini, ihtiyaçlarını, inceliklerini dert ve izdiraplanını çok iyi bilmektedir.

 

Milliyetçi-Ülkücü Hareket, ezelden ebede bağımsızlık mefkuremizin simgesi, vatan sevgisinin hiç sönmeyen meşalesi, hain nifak odaklanına karşı yıkılmayan kale, Türk milliyetçilerinin altında toplandığı çatı, ülkemizin geleceğinin temeli ve harci, iç ve diş vesayet odaklannin korkulu rüyasıdır.

 

Cumhur ittifaki bu milletin özü, toplumsal uzlaşımızın kökü, siyasi ve milli mücadele ruhunu zirveye taşıyan gücü, zillete düşmüş şer odaklarına milletimizin son sözüdür.

 

Yenilenmiş kadrolarla, tazelenmiş umutlarla, tahkimi yapılan hedeflerle, perçinlenmiş birlik ve kardeşlik ruhuyla, 31 Mart 2024 Seçimlerine hazırlanacağız.

 

Merkezi yönetimle yerel yönetimler arasında. Tam bir uyumun sağlanması için elimizden gelen her çabayı göstereceğiz

İstikrar ve Hizmet için, Uyumlu Yönetimle. Umutlu Geleceğe ulaşacağız. Merkezden Yerele.

İstikrarı Bozmadan Umuda Doğru yol alacağız.

Köklü gelişimizi güçlü geleceğe her alanda taşımanın mücadelesini vermeye devam edeceğiz...

Biz; Ne davamızdan vazgeçeriz, ne partimizden vazgeçeriz, ne de liderimizden vazgeçeriz. Çünkü, Türk milliyetçiliği davasının baş aktörü MHP dir.

 

Bu nedenle; İl yönetimime, ilçe başkanlarıma, ilçe yöneticilerine, kadın kolları başkanlarıma, kadın kolları kardeşlerime, Milletvekili Adaylarımız: Sayın Ali Özer'e, Sayın Ayvaz Yalaza, Sayın Hatice Ser'e, Sayın Hülya Balkan'na ne kadar teşekkür etsem azdır. Hiç kimsenin olmadığı verde var güçleri ile çalıştılar, partimizin çıtasını yükselttiler, ivme kazandırdılar. Allah hepsinden razı olsun.

 

Yeni seçilecek olan il başkanımızı, yönetimini tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Partimizi hak ettiği yere getireceklerine inancım tamdır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; Kongremiz için burada hazır bulunan misafirlerimize, Her dava ve yol arkadaşıma, MHP ve Ülkücü Camiaya En iyi dileklerimi sunuyor, günümüzün kutlu olmasını temenni ediyor, herkesi bir kes daha saygıyla, hürmetle selamlıyorum.

Zakir Tercan, Ak Parti İl Başkanı Belgin İba'ya da bu zamana kadar verdiği destek için teşekkür etti.