NURUL İSLAM CAMİSİNDE İFTAR PROĞRAMI

NURUL İSLAM CAMİSİNDE İFTAR PROĞRAMI
NURUL İSLAM CAMİSİNDE İFTAR PROĞRAMI
NURUL İSLAM CAMİSİNDE İFTAR PROĞRAMI
NURUL İSLAM CAMİSİNDE İFTAR PROĞRAMI
NURUL İSLAM CAMİSİNDE İFTAR PROĞRAMI
NURUL İSLAM CAMİSİNDE İFTAR PROĞRAMI

NURUL İSLAM CAMİSİNDE İFTAR PROĞRAMI 

Ramazan ayını uğurlamaya hazırlandığımız şu günlerde Allah’ın rahmet ve mağfireti ile günahlarımızdan arınmaya çalışıyoruz. Allah cc tuttuğumuz oruç ve yaptığımız hayır ve hizmetleri dergahında kabul buyursun. 

Asrın felaketi olarak yaşadığımız deprem felaketi ile güzel Türkiye’mizin güneydoğu bölgesinde 10 ilimiz ile birlikte Osmaniye olarak bizde bu acıyı yaşadık. Evlerimiz yıkıldı, ailece enkazda can verenlerimiz, yaralananlarımız oldu. İnsanlarımızın acıları yüreklerimizde, kimisi çadırda, bazıları  öğrenci yurtlarında, bir kısmıda konteynırlarda yaşamını idame ettirmeye çalışıyor. 

Devlet millet elele vererek yaramızı sarmaya, dertlerimize deva olmaya çalışıyoruz.

Türkiye özlemi ile maddi ve manevi olarak bizim her an yanımızda olan kainatın merkezi Kabe’nin Komşusu Gazeteci/Yazar Emiyra Bayrak hanımefendi Osmaniye-Düziçi-Akçakoyunlu köyü Nurul İslam Camisi Dernek Başkanı olarak beni arayarak köyümüzde yemek ikramında bulunmak istediğini beyan ettiler. 

Konu ile ilgili olarak Dernek Başkanı Hasan KAZGI;

“Camimizin Onursal Başkanı Mekke’de mukim Emiyra Bayrak hanımefendi annesi babası ve kayınvalidesi Amine Buhari Enise hanımın ruhu için camimizde iftar yemeği vermiştir. Kendisine ve kendinin şahsında değerli eşi Enis beye teşekkür ediyoruz.

Camimizdeki yemek proğramına Diyanet İşleri Başkanı Baş vaizi Sinan POLAT Düziçi İlçe Müftüsü Mehmet GÜNEŞ ve şube Müdürü Ahmet KURT, Müftülüğümüz imamhatipleri Hüseyin YAZAR ve Fatih KARAKUŞ katılmışlardır.

Proğramımız, müftülük şube müdürü Ahmet KURT beyin açılışı konuşmasıyla başlamış olup kuran tilaveti, ilahiler okundu. Diyanet işleri Başkanlığı Baş vaizimiz sayın Sinan POLAT ramazan ayı, oruç, deprem felaketi, birlik beraberlik ve Ramazan bayramı ile ilgili vaaz ve nasihatlarda bulunmuştur. Düziçi İlçe Müftümüz sayın Mehmet GÜNEŞ’in duasıyla iftar proğramı neticelenmiştir. Akşam namazını Düziçi İlçe Müftümüz kıldırdı. Camimizde yatsı namazına kadar İlçe müftümüzün sohbeti ile devam etmiş olup yatsı namazı ve teravih namazı eda edilerek proğram sonlandırılmıştır. İftar soframıza katılan Diyanet işleri Başkanlığımız Baş vaizine, Düziçi İlçe Müftümüze, Müftülük şube müdürümüze, imamlarımıza, köylülerimize ve bizlere ev sahipliği yapan camimiz imam/hatibi Mehmet Emin Aydın’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Acımız büyük ama Allah’ın rahmeti dahada büyüktür. Ramazan’ı buruk bir şekilde yaşadık ve bu akşamda inşallah bin aydan daha hayırlı bir ömre bedel kadir gecesini idrak edeceğiz. Allah cc Ramazan bayramına kavuşmamızı nasip eylesin. Bir daha böyle bir felaketten bizleri muhafaza eylesin.