DEPREMZEDELERE DOKUNMAYIN

DEPREMZEDELERE DOKUNMAYIN
Hasan KAZGI

Analiz Haber Hasan KAZGI OSMANİYE

Depremi yaşamış insanlara lütfen DOKUNMAYIN 

• Çünkü biz kıyametin provasını yaşadık

• psikososyal olarak sıkıntı hat safhada

Sınırınızı koruyun Haddinizi bilin istedim.

Yorumlarınız bile bizi yoruyor 

Yıkılan evlerimiz yanan kalplerimiz var bizim.

Bu travmayı uzatmayasın sözümüze tavrımıza dikkat edelim. Bir söz insanların ani tepkisine ve savunma psikolojisine sebep olabilir. Bu ve benzeri olaylar kıvılcım etkisi oluşturabilir depremi yaşayan masum insanların fevri davranışı, öfke patlaması toplumda infiale sebep olabilir. Tıpkı bir gaz kaçağından kaynaklı küçük bir kıvılcım büyük bir yangına sebeb oluyorsa size göre küçük basit sıradan bir hareketiniz veya sözünüz toplumsal tepkiye dönüşebilir.

 

Not : Osmaniye’de 06 Şubat depremi ile ağır hasarlı ve yıkım kararı verilen #MetinTamersitesindeki depremzede komşularımızın ısrarlı talebi üzerine devletimizin polisi ve askerlerinin gözetiminde 01 Mart 2023 tarihinde kontrollü olarak ev ve işyerlerine girerek en azından değerli eşyalarını almalarına müsade edilerek toplumsal öfke kontrol altına alınmıştır. Devletimize teşekkür ederim.

Bu gün itibarı ile yıkıma başlanılmıştır. 

 

Bu sitedeki evler;bir yuva, yaşam alanı, sığınılan liman, güvenli aile birlikteliğinin yaşandığı yer, değer, kıymet, geçmiş, gelecek, hayaller ..... Canlar, ana, baba, kardeş, arkadaş yoldaş, komşular kayboldu hayal oldu kahroldu. Ellerimizin ucundan kaydı gitti bu millet. Milli bir servet. Milli servetimizin kayboluşuna müdahale edemiyoruz. Çünkü onlar deprem ile birlikte yıkıldı. Ağlayana sus demeyin, susan insanı konuşturmaya çalışmayın.

Biz bu yaramızı birlikte saracağız. Kanayan yaramızı kaşımayın. Aç kaldık, açıkta kaldık, yağmur altında ıslandık, Bu Necip milletimize geçmiş olsun diyorum. Güzel vatanımızın güzide insanları onbinlerce CAN ölenlere rahmet yaralılara şifa geride kalanlara sabırlar diliyorum.

Susma orucu tutma zamanını yaşıyoruz.

“Gel Beraber konuşalım, Sen Sus Ben Düşüneyim.”

 Osmaniye, Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ 

Hasan KAZGI