TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İŞ DÜNYASININ DEVLERİYLE KARİYER FUARI DÜZENLİYOR

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İŞ DÜNYASININ DEVLERİYLE KARİYER FUARI DÜZENLİYOR

Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi desteğiyle "Trakya Kariyer Fuarı" 27-28 Aralık'ta düzenlenecek. 

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü yönetim kurulu salonunda; Edirne Valisi Yunus Sezer ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ortak basın toplantısı yaparak fuar hakkında bilgilendirme yaptılar.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu; 

"Bölge rektörlerinin, "Bölgenin kalkınmasında üniversitenin rolü" konulu bir panel olacak. 5 rektörümüz katılacak. 1.5 günde 21 tane meslek-sekyör-kariyer fırsatı-kariyer planlaması toplantısı olacak. 

Balkan Kongre Merkezi'nin farklı salonlarında; 3 işe alım süreçleri ile ilgili toplantımız, 3 firma tanıtım, bireysel sonuçlar, 5 tane de eğitim olmak üzere 35 etkinlik bu 2 gün zarfında yapılacak. 

Bölgenin şimdiye kadar yapılmış en büyük etkinliğine hazırlanıyoruz. Balkan Kongre Merkezi ve Sabancı Kongre Merkezi'nde bu toplantılar ve firma tanıtımları gerçekleşecek." diye konuştu.

 

Edirne Valisi Yunus Sezer ;

 

" Biz de heyecanla 27 ve 28'inde yapılacak olan kariyer günlerini sabırsızlıkla bekliyoruz. Gerçekten ilimiz açısından son derece önemli bir program olacak. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin koordinesinde fakat üniversitelerimizin yürütmesini yaptığı bir program. Bu çok önemli. Neden önemli? Bir kere 5 üniversitemiz buraya gelecek. 5 üniversitemizden öğrenciler buraya gelecek. Rektörlerimiz, valilerimiz buraya gelecek. 

İkincisi; illerimizin en önemli sanayi kuruluşlarını burada öğrencilerimizle bir araya getireceğiz. Hem kendilerini tanıtacaklar hem de burada meslek başvurularını alacaklar. 

Üçüncü bir konu da ilimizin tanıtımı için son derece önemli bu. Mesleğinin zirvesinde olan ya da kariyerinin zirvesinde olan bazı konuklarımız da burada olacaklar.

Çok fazla isim gelecekti ama zaman yönüyle yılbaşına denk gelmesi nedeniyle bazı isimler gelemiyor. Çok önemli isimler buraya gelecek. Öğrencilerimizle deneyimlerini paylaşacaklar. Yaklaşık 2 aydır arkadaşlarımız, rektör yardımcılarımız, vali yardımcılarımız yoğun şekilde çalışma yürütüyorlar. Burada standlar kurulacak. Gelen misafirlerimiz ağırlanacak. Konuşmalar olacak. Üniversite öğrencilerimiz için, ilimiz için ve yine lise öğrencilerimizin karılmasını istiyoruz. Hem savunma sanayinde hem de bir çok alanda özel sektör temsilcileri yer alacaklar. Bunlarla da iş deneyimi noktasında paylaşım açısından son derece önemli bir programı inşallah 27 ve 28'inde burada gerçekleştirmiş olacağız. Ben kıymetli rektörümüze bu ev sahipliği için teşekkür ediyorum. İllerimizde de rektörlerimiz, rektör yardımcılarımız ve valiliklerimiz de 5 ilimizde beraber çalıştılar. Bütün arkadaşlara emekleri için huzurunuzda teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlı olur. 27 ve 28 Aralık'ta tüm Edirne'yi üniversitemize bekliyorum." şeklinde konuştu.

 

Fuarda yer alacak üniversiteler ve rektörleri;

*Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu -Trakya Üniversitesi 

*Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu- Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

*Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin- Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 

*Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurettin Aka-Kırklareli Üniversitesi 

*Rektör Prof. Dr. İsmail Boz- Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

 

 

Fuarda öğrencilere eğitim ve bilgilendirme yapacak kurumlar ve şirketler;

 

-Edirne Emniyet Müdürlüğü 

-T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı

-Edirne İş ve Çalışma Kurumu

-Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı 

-TÜİK

-Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi

-Trakya Teknopark

-Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı & Adli Destek Ve Mağdur Hakları Müdürlüğü

-T.C. Sağlık Bakanlığı 

 

-CLUB MED

-TrakyaDent Ağız ve Diş Sağlığı Grubu

-SANOFİ

-Matlı Şirketler Grubu

-ANYTIME Kariyer Danışmanlığı

-Academia Eğitim Danışmanlık

-TURKCELL Global Bilgi

-Nobel İlaç

-Robinson ve Magic Life Otelleri

-West Door Hotel

-DORÇE Prefabrik ve İnşaat

-VOLTA Motor

-ETİ

-SALCANO Bisiklet

-AKBANK

-Work and Study

-COSMOS Yazılım

-Saruhan Holding

-MİGROS

-Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ETSO

-Healthcare Teams Platform Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri

-Sahngri-La

-İPEKYOL