DSİ'DEN ÇAKMAK BARAJI AÇIKLAMASI

DSİ'DEN ÇAKMAK BARAJI AÇIKLAMASI
DSİ'DEN ÇAKMAK BARAJI AÇIKLAMASI
DSİ'DEN ÇAKMAK BARAJI AÇIKLAMASI
DSİ'DEN ÇAKMAK BARAJI AÇIKLAMASI

DSİ Çakmak Barajı Yaklaşım Kanalı P2B Pompa İstasyonu ve ENH Eksik İmalatların Tamamlanması hakkında açıklama yayınladı. 

Açıklama;

 

Sulama Alanı: 52.056 ha

 

Kanal Toplam Uzunluğu: 3.250 metre

 

Kanal Geometrisi: Trapez kanal olarak imal edilecek kanalın taban uzunluğu 4,00 metre, üst genişliği maksimum 4,60 metre, yüksekliği maksimum 4,30 metre boyutlarındadır.

 

Proje Kapsamında Meriç Nehrinden, kış aylarında P1 Pompa istasyonu ile alınan sular, A2 iletim kanalına verilecek ve A2 iletim kanalından alınan sular, Ailetim kanalına verilerek 169.85 hm3/yıl su P2B pompa istasyonu ve baraj dipsavağı vasıtasıyla Çakmak Barajı rezervuarına terfi edecektir.

 

A kanalı ise gerek barajın doldurulmasında gerekse sulama amaçlı iletim kanalı olarak kullanılacaktır. Böylelikle Çakmak Barajının tüm sulama alanı olan 52.056 ha araziye su iletiminde anahtar rol oynayacaktır. Sulama sahası Edirne ili Uzunköprü ve Meriç ilçeleri ile Kırklareli lli Pehlivanköy ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Proje toplamda 67 adet köyü kapsamaktadır.

 

Çakmak Barajı'na ait sulama inşaat imalatları 2 kısma ayrılmış olup, "Çakmak Barajı Sulaması 1. Kısım" inşaatları devam etmekte, "Çakmak Barajı Sulaması 2. Kısım" inşaatlarına henüz başlanılmamıştır.

 

Sulama şebekesi tamamlandığında Edirne ili Uzunköprü ve Meriç ilçelerinde 67 köyde toplam 520.560 da araziyi sulayacak Çakmak Barajına 169,85 hm3/yıl su sağlayacak Çakmak Barajı Yaklaşım kanalı P2B Pompa Istasyonu ve ENH Eksik Imalatların Tamamlanması işi sözleşmesi 29.12.20.23 tarihinde imzalandı. Hayırlı olsun.