TAMER KARADAĞ'DAN AZERBAYCAN'A DESTEK AÇIKLAMASI

TAMER KARADAĞ'DAN AZERBAYCAN'A DESTEK AÇIKLAMASI
TAMER KARADAĞ'DAN AZERBAYCAN'A DESTEK AÇIKLAMASI
TAMER KARADAĞ'DAN AZERBAYCAN'A DESTEK AÇIKLAMASI

Edirne Azerbaycan Evi Kültür Ve Dayanışma Derneği Başkanı Tamer Karadağ; Ermenistan'ın askeri tehditlerine karşı Azerbaycan'ın terörle mücadele önlemlerine destek için basın açıklaması yaptı.

Açıklamada:

 

İkinci Karabağ Savaşı'nda kahraman ordumuzun kazandığı şanlı zaferinden sonra Ermenistan, imzaladığı üçlü anlaşmanın hükümlerini yerine getirmemiş, tam tersine Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü tehdit etmeye devam ederek, Azerbaycan Devleti'nin Ermenistan'a uzattığı barış elini her defasında geri çevirmiştir. Üçlü Deklarasyon'un imzalanmasından sonra Ermenistan'ın izlediği kasıtlı ve taraflı politikanın bir sonucu olarak Azerbaycan, dünyada mayın patlamamış askeri mühimmatın en fazla kirlettiği ülkeler arasında yeyeralmıştır. İkinci Karabağ Savaşı'nın sona ermesinden bugüne kadar 314 Azerbaycan vatandaşı mayın kurbanı olmuştur. Bunlardan 61'i ölmüş, 253'ü ağır yaralanmıştır. Genel olarak Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik askeri saldırısının başlangıcından bu yana 3 bin 400'e yakın Azerbaycan vatandaşı mayınlardan zarar görmüş. bunlardan 587'si hayatını kaybetmiştir.

 

Mayın mağdurlarının 358'i çocuk, 38'i kadındır. Azerbaycan'ın karşı karşıya olduğu mayın tehlikesi, kitle imha silahlarının yarattığı dehşetle kıyaslanabilir. Maalesef çatışmaların sona ermesinden sonra bile Ermenistan, Laçin yolunu kullanarak Azerbaycan topraklarına mayın döşemeye devam etmiştir. Tüm bunlara karşı hoş görülü bir tutum sergileyen Azerbaycan, önce Laçın-Hankendi, ardından Ağdam-Han kendi istikametine doğru ulaşımı sağlamış, Hankendi'nde yaşayan Ermeni sakinlerinin güvenliği konusunda iyi niyetini her zaman dile getirmiştir.

 

Son günlerde Karabağ bölgesinde kalan Ermeni silahlı kuvvetlerinin, yine ordumuza ve işgalden kurtarılan Şuşa'da, Zengilan'da, Laçin'de, Kelbecer'de yaşayan ve faaliyet gösteren Azerbaycan vatandaşlarına yönelik yoğun saldırılar gerçekleştirmesi masum vatandaşlarımızın hayatına neden olmuştur.

 

İşgalden kurtarılan Karabağ topraklarında görev yapan çeşitli devlet kurumlarının çalışanlarının ve onların güvenliğini koruyan kahraman polislerimizin Ermeni silahlı kuvvetleri tarafından mayın terörüne maruz bırakılması halkımızın büyük öfkesine neden olmuştur.

 

Böyle bir zamanda Ermeni silahlı kukuvvetlerinin ordumuzun karşısındaki mevzilere ilave kuvvet ve zırhlı araçları yığması, onların sinsiniyetlerinin daha büyük terör eylemleri gerçekleştirmek olduğunu göstermektedir.

 

Biz, Türkiye'de yaşayan yurttaşlar olarak Karabağ'da yapılan provokasyonların önlenmesinin ve bölgede barış ve istikrarın tesis edilmesinin tek yolunun, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinden kayıtsız şartsız ve tamamen çıkarılması, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi ve ayrılıkçı rejimin Karabağ'dan ayrılması için gerekenin yapılmasını istiyoruz.

 

TADEF olarak, muzaffer Başkomutan İLHAM ALİYEV'in Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün sağlanması yönünde uyguladığı politikayı destekliyor, onun yanında ve emir altında olduğumuzu ilan ediyoruz.

 

Can Azerbaycan'ımıza Vatan Savaşı'nda olduğu gibi bu şerefli işte de zafer diliyoruz dedi.