662. KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ 7-8-9 TEMMUZDA GERÇEKLEŞECEK.

662. KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ 7-8-9 TEMMUZDA GERÇEKLEŞECEK.

662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri 7-8-9 temmuzda Sarayiçi Er Meydanı'nda gerçekleştirilecek. 

7 temmuz cuma günü saat 9.00'da Sarayiçi'nde güreşler başlayacak. Güreşler devam ederken Ağa Karşılama Töreni'nde; Kırkpınar ağası 3 altın kemer sahibi Seyfettin Selim, Selimiye Meydanında saat 10.00'da karşılanacak. Daha sonra Atatürk Anıtı'na çelenk sunulacak.  Pehlivanlar mezarlığı ziyaret edilerek, dua edilecek. Eski Cami'de saat 12.00 de mevlit okutulacak. 

Resmi açılış programı Sarayiçi Er Meydanı'nda saat 18.00'de başlayacak. 2022 yılı başpehlivanı Mustafa Taş göndere bayrak çekecek. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, Edirne Valisi H.Kürşat Kırbıyık, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan konuşma yapacaklar. Resmi geçit töreninden sonra tören son bulacak. 

8 temmuzda güreşler çeşitli boylarda devam edecek. Başpehlivanlar güreşecek. 

9 temmuzda başpehlivanlık final güreşleri yapılacak. Ağalık ihalesi, bayrak töreni,  ödül töreni gerçekleştirilecek. 

Başpehlivan 1 milyon lira kazanacak.

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılına denk gelen 662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı 1 milyon lira kazanacak.

İkincisine 250 bin lira, üçüncü olacak 2 güreşçiye de 125 biner lira ödül verilecek. 

Tüm boylarda dereceye girecek olan pehlivanlara verilecek olan para ödülü, yolluk, tur ücretlerinin tutarı 3 milyon lirayı bulacak. Bu meblağın 2.5 milyon lirasını Edirne Belediyesi, 500 bin lirasını Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim karşılayacak. 

Sarayiçi Er Meydanı' nda Kırkpınar konserleri düzenlenecek. 

6 temmuz perşembe akşamı Retrobüs, 7 temmuz cuma akşamı Yeni Türkü, 8 temmuz cumartesi akşamı Moğollar Edirnelilerle buluşacak.