Suudi Arabistan’ın 93. Milli Günü

Suudi Arabistan’ın 93. Milli Günü
Suudi Arabistan’ın 93. Milli Günü

Suudi Arabistan’ın 93. Milli Günü

Suudi Arabistan’ın 93. Milli Gün kutlamalarının sloganı ‘Hayal Ediyoruz ve Başarıyoruz’ oldu.

Milli Gün, Kuruluş Günü'nden farklı olarak, ülkenin 23 Eylül 1932'de Kral Abdulaziz bin Abdurrahman tarafından birleştirilerek, Suudi Arabistan Krallığı olarak yeniden adlandırıldığı tarihi işaret ediyor.

Suudi Arabistan Genel Eğlence Otoritesi Yönetim Kurulu Başkanı Turki Al eş-Şeyh, her yıl 23 Eylül’de kutlanan ‘Milli Gün’ etkinliklerinde bu yıl ‘Hayal Ediyoruz ve Başarıyoruz’ sloganı kullanılacağını açıkladı.

Bu yılki slogan, ülkenin her düzeyde önemli ve merkezi rolünü sağlamaya devam etmek için gücünü ve konumunu pekiştirmesini sağlayan 2030 Vizyonu projelerine açıkça yansıyan, vatandaşların hayatlarının her alanında gerçekçi hale gelen hayallerden ilham alındı.

Vatan doğup büyünen ve üstünde yaşanan toprak parçasıdır. Vatan görünüşte yalın bir toprak parçasıdır. Ne var ki alelade, sıradan bir toprak parçası değildir. Bir halkın hakim olarak üstünde ikamet ettiği, hakimiyet kurduğu, barındığı, gerekirse uğrunda canını feda edeceği toprak parçasıdır.

Arabistan halkı ve devletinin coşkuyla kutlayacakları 93. Milli Yıllarında kendilerine başarılar diliyor, hayallerinin gerçek olmasını temenni ediyoruz. 

KABENİN KOMŞUSU