Annelerimin mekanı cennet olsun

Annelerimin mekanı cennet olsun

Annelerimin mekanı cennet olsun

Anneye özlem, özlemlerin en ağırıymış meğerse annem.

Ben bunu sen yokken anladım, senin özleminle içim dolup taşarken  senin boşluğununu gurbetteki annemle doldurmaya çalıştım oda bırakıp gidince biricik görümcemle teselli etmiştim kendimi.

41 senelik hayatımdaki  tesellimde gidince kolum kanadım  kırıldı.

* Çocukluğumun, gençliğimin yaşadığım her anın en tatlı anılarının içinde güzel bir ışık varsa, o sadece sizlersiniz. Sevginiz, ilginiz, şefkatinizle kendimi her zaman şanslı ve özel  hissetmemi sağlamıştınız  rabbim sizlerden gani gani razı olsun.

Biliyormusunuz? gurbette sizi seven herkes annenizdir, saçınızı okşadıklarında, ellerinizi şefkatle tuttuklarında güzel söz edenler annenizdir, anne olmak anne duygusuyla sevmek sevilmek harika bir duygudur. 

Aklıma Lokman suresi 14. ayet gelir  merhum annelerimi hatırladığımda...

İnsana, anne ve babasını vasiyet ettik. Onu, annesi zorluk üzerine zorluk içinde taşıdı. İki yıl boyunca ona süt verdi. Bana, anne ve babana şükret! Dönüş Banadır.

‎وَوَصَّيْنَاالْإِنسَانَبِوَالِدَيْهِحَمَلَتْهُأُمُّهُوَهْنًاعَلَىوَهْنٍوَفِصَالُهُفِيعَامَيْنِأَنِاشْكُرْلِيوَلِوَالِدَيْكَإِلَيَّالْمَصِيرُ

Ve vassaynel insane bi valideyh, hamelethu ummuhu vehnen ala vehnin ve fisaluhu fi ameyni enişkurli ve li valideyk, ileyyel masir.

Evet annelerimiz bizleri dünyaya getirdiler, süt verdiler yaşlandılar ve rabbimize döndüler.

Yattığınınız yer nurla dolsun, mekanınınız Cenneti Ala olsun, melekler yoldaşınız Peygamber efendimiz komşunuz  olsun inşallah.

Hayatta olan tüm annelerimizi sevgiyle anıyorum. 

KABENİN KOMŞUSU