EDİRNE YENİ VALİSİ YUNUS SEZER'E KAVUŞTU

EDİRNE YENİ VALİSİ YUNUS SEZER'E KAVUŞTU
EDİRNE YENİ VALİSİ YUNUS SEZER'E KAVUŞTU
EDİRNE YENİ VALİSİ YUNUS SEZER'E KAVUŞTU
EDİRNE YENİ VALİSİ YUNUS SEZER'E KAVUŞTU

 

 

Cumhurbaşkanlığının 09.08.2023 tarih ve 2023/376 sayılı kararnamesi ile AFAD Başkanlığından Edirne’ye atanan Vali Yunus Sezer görevine başladı. 

Edirne Valiliği bahçesinde Vali Yunus Sezer'e karşılama töreni yapıldı. Törende il protokolü hazır bulundu. Sezer, tören mangasına selam verdikten sonra vali yardımcıları, kaymakamlar, rektör, kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri, emniyet müdürleri ve  jandarma komutanlarıyla tek tek selamlaşarak valilik makamına geçti. 

Daha sonra basın mensuplarıyla toplantı yaptı. Toplantıya kendisini karşılamaya gelen herkese teşekkür etmekle başlayan Sezer, Cumhurbaşkanımız tensipleriyle bu kadim şehre vali olarak atandığını, göreve başlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi. 

Osmanlı'ya bir asır başkentlik yapmış, çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet'in doğduğu, her Türk vatandaşının ve Balkanların gönlünde ayrı bir yeri olan Edirne'yi anlatmaya kelimelerin yetmeyeceğini söyledi. Her Türk vatandaşının, her noktasında kendini bulabildiği bir şehir olan, kültür başkenti Edirne'nin ortasında Mimar Sinan'ın imzası olan Selimiye Camii'nin bulunduğunu, Selimiye Camii'nin Osmanlı’nın bu topraklara attığı en önemli imza olarak ebediyen yaşayacağını söyledi. 

Edirne’nin çok büyük potansiyeli olduğunu, İstanbul'un yanında olmasının hem avantaj hem de dezavantajlarının olduğunu söyledi. Biz avantajlarını kullanacağız dedi. 

Tarım, sanayii, kültür, turizmle ilgili en iyi potansiyelini kullanacağız. Tüm devlet kurumları, sivil toplum kuruluşları, belediyeler, vatandaşlarla istişarelerde bulunarak sorunlara çözüm noktasında politikalar belirleyeceğiz ve bunları tek tek uygulamaya koyacağız. Sizler de takip edeceksiniz dedi. 

Edirne; kültür, turizm ve tarımda ön plana çıkmış bir şehir olsa da sanayide de şehrin yapısını bozmayacak şekilde önemli adımlar atacaklarını kaydetti. Çok çalışacaklarını, görevini bitirdikten sonra arkasında hoş bir seda bırakmak istediğini söyledi. 

Daha sonra Vali Sezer, vali yardımcıları ve kaymakamlarla toplantı yaptı.