ZAKİR TERCAN'DAN AK PARTİ'YE BİZİM ADAYIMIZI DESTEKLEYİN TEKLİFİ

ZAKİR TERCAN'DAN AK PARTİ'YE BİZİM ADAYIMIZI DESTEKLEYİN TEKLİFİ

Milliyetçi Hareket Partisi Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, il merkezinde basın toplantısı yaparak, kongreler ve yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Zakir Tercan'ın basına yaptığı açıklama:

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezimizin almış olduğu kararlar doğrultusunda Türkiye genelinde olduğu gibi Edirne ilimizde de Milliyetçi Hareket Partisi ilçe kongrelerimiz başlamış bulunmaktadır. Ilk kongremiz olan merkez ilçe kongremizi 26 Ağustos Cumartesi günü Moda Kahvaltı Salonu'nda yapacağız. 15 Eylül Cuma günü de Süloğlu ilçe kongremizi bitirmiş olacağız.

Şu anda Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye genelinde olduğu gibi Milliyetçi Hareket Partisi Edine İl ve ilçe teşkilatlarımızda da kongre süreçlerimizle ilgili çalışmalarımızı tamamlamış bulunmaktayız. İlçe seçim kuruluna vermiş olduğumuz takvim devam etmektedir. Bu nedenle de biz Milliyetçi Hareket Partisi ve ülkücü camia olarak da kongrelerimize hazır hale gelmiş durumdayız. 15 Eylül'de de son ilçe kongresini yaparak il kongresi çalışmalarına başlayacağız. İl kongremizi de bitirdikten sonra da saygıdeğer genel başkanımızın büyük kongresine odaklanacağız. Inşallah saygıdeğer genel başkanımızı tekrar genel başkan olarak göreceğiz kısmet olursa. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak 2019 yılından bugüne kadar üzerimize her ne düşmüşse fazlasıyla yerine getirmek için de büyük bir mücadele içinde olduk. Çalıştık. Çabaladık. Bugünlere kadar geldik.

Biliyorsunuz milletvekili seçimleri, cumhurbaşkanlığı seçimleri oldu. Burada biz Edirne İl Teşkilatı olarak en büyük arzumuz, isteğimiz milletvekili çıkarmaktı. Fakat nasip olmadı.

Tabii Trakya'da oyu düşmeyen tek il Edirne Milliyetçi Hareket Partisi il teşkilatımız. Neden derseniz de %5 oyla aldık. 13.000 küsür oyla aldık. %5'i, %8 nokta küsüre getirdik. 13.000 küsürden 22.500 küsüre getirdik. Üç kurultay delegemizden beş kurutay delegesine çıkarmış olduk. Tabii bu başarı mı dersiniz? Bana göre başarı değil tabii. Ama yine de kötünün iyisi diyelim. Geçmiş dönemlerde alınan oy oranıyla bugün almış olduğumuz oy oranı arasında da ciddi manada bir fark var.

Tabii ilçe kongrelerimiz, il kongrelerimiz, saygıdeğer genel başkanımızın da seçiminden sonra da odaklanacağımız tek şey belediye seçimleri olacak.

Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak ilçelerdeki belediye başkanlarımızı tespit ettik. Edirne merkeze de belediye başkanı adayımızı tespit etmiş bulunmaktayız. Tabii bunun son kararını saygıdeğer genel başkanımız verecek. Cumhur İttifakı ile birlikte mi girebiliriz yoksa biz kendi amblemimizle mi girebiliriz? Saygıdeğer genel başkanımız ne emir buyurursa ona göre hareket edeceğiz. Ama bizim şu anda bütün ilçelerde ve ilde de belediye başkan adaylarımız hazır vaziyette. Eğer saygıdeğer genel başkanımız biz kendi partimizin amblemiyle gireceğiz derse zaten çalışmalarımıza başlayacağız. Adaylarımızı da yine basınımızın huzurunda tanıtacağız.

Bizim en büyük arzumuz, isteğimiz Edirne'de belediyeyi almak. En büyük arzumuz. Camiamız da bunu tabii çok istiyor.

Geçmiş dönemde biliyorsunuz 31 Mart seçimlerinde adayımız vardı. Fakat genel merkezimizin emirleri doğrultusunda adayımızı çektik. AK Parti'yi destekledik. Fakat desteklememize rağmen yine bir netice alamadık. Şimdi biz de Milliyetçi Hareket Partisi ve ülkücü camia olarak Bu konuda çok hummalı bir şekilde çalışacağız. Ilçelerde olsun, ilde olsun istediğimiz neticeye varmak için de büyük bir mücadele edeceğimizi de burada söylemek isteriz.

Eğer Cumhur İttifakı olma konusu olursa tabii bizim de AK Parti'ye tekliflerimiz olacak. Biz de diyeceğiz ki bu sefer de biz çıkaralım. Siz bizi destekleyin. Böyle bir tekliflerimiz olacak. Tabii bu kabul görür görmez ona bir şey diyemem. En son yine kararı genel merkezimiz verecektir. Biz lider teşkilat doktrine önem veren bir camiayız. Saygıdeğer genel başkanımızın emirleri bizim için çok kıymetli, çok değerlidir. Vermiş olduğu talimata göre de hareket edeceğiz. Edirne'nin gerçekten çok ihtiyacı var. Edirne'nin güzelleşmesi için. Marka bir şehir olması için. Çünkü 92 yıl başkentlik yapmış Edirnemiz bugün istediğimiz seviyede değil. Bir Fatih 1432'te burada dünyaya gelmiş. Atatürk bu toprakların evladı. Biri İstanbul'u fethetmiş. Biri Türkiye'yi fethetmiş. Allah hepsinden de razı olsun. Mekanları da Cennet olsun. Edirne şu anda iyi bir hizmet istiyor. Bu hizmeti de Milliyetçi Hareket Partisi vermek istiyor. Çok ciddi projelerimiz var. Komisyon zaten önceden kurmuştuk. Arkadaşlarımız o konuda da çalışıyorlar. Inşallah günü saati geldiği zaman da sahada olacağız. Projelerimizi vatandaşımıza anlatacağız. Vatandaşımız da Milliyetçi Hareket Partisi'ne teveccüh gösterdiği zaman da Edirne'nin çehresini değiştireceğimizi de burada ifade etmek isterim.