TARİHİ SARAY VE RUMELİ LEZZETLERİ SOFRALARA GELECEK

TARİHİ SARAY VE RUMELİ LEZZETLERİ SOFRALARA GELECEK
TARİHİ SARAY VE RUMELİ LEZZETLERİ SOFRALARA GELECEK
TARİHİ SARAY VE RUMELİ LEZZETLERİ SOFRALARA GELECEK
TARİHİ SARAY VE RUMELİ LEZZETLERİ SOFRALARA GELECEK
TARİHİ SARAY VE RUMELİ LEZZETLERİ SOFRALARA GELECEK
TARİHİ SARAY VE RUMELİ LEZZETLERİ SOFRALARA GELECEK
TARİHİ SARAY VE RUMELİ LEZZETLERİ SOFRALARA GELECEK
TARİHİ SARAY VE RUMELİ LEZZETLERİ SOFRALARA GELECEK
TARİHİ SARAY VE RUMELİ LEZZETLERİ SOFRALARA GELECEK
TARİHİ SARAY VE RUMELİ LEZZETLERİ SOFRALARA GELECEK

Edirne Valisi Yunus Sezer ve eşi Canan Sezer öncülüğünde, tarihi saray ve Rumeli yemekleri, tatlıları, çorba ve börekleri araştırılarak bir kitap hazırlanacak. Bu lezzetler günümüze uyarlanarak halkımıza sunulacak. 

Edirne Valisi Yunus Sezer ve eşi Canan Sezer, Devecihan Kültür Merkezi'nde gastronomi ustalarına, üniversitenin kitap çalışması yapan öğretim üyelerine, vali yardımcıları ve ailelerine, basın mensuplarına saray ve Rumeli mutfaklarından yemeklerin olduğu iftar yemeği vererek çalışmaları hakkında bilgi verdiler. 

 

İftar yemeğinden sonra Edirne İl Kültür Ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk yaptığı konuşmasında; Edirne Valisi Yunus Sezer'in eşi Canan Sezer Hanım'ın himayelerinde bir aydır Edirne'nin önemli gastronomi işletmelerinde görev yapan şeflerle birlikte çalışma başlattıklarını söyledi. Edirne Valisi Yunus Sezer ve eşi Canan Sezer'e Edirne'nin kültür, turizm, doğa çalışmalarında her zaman yanlarında oldukları için teşekkür etti.

 

Edirne Valisi Yunus Sezer konuşmasında; soyut ve somut çok zenginliklerimiz olduğunu, kitap hazırlanma aşamasının çok büyük emeklerle yapıldığını, gelecek nesiller için kaynak kitap olacağını, saray ve Rumeli mutfaklarına ait yemek tariflerinin, çorba, tatlı çeşitlerinin olacağı kitap için Edirne'nin büyük usta şeflerinin bir araya gelerek heyecanla çalıştıklarını, gelen turistlere Edirne'nin tava ciğer ve ciğer sarması dışında tarihi lezzetlerinin de sunulması gerektiğini, bu lezzetlerin o günlerin şartlarında hazırlandığını ancak günümüz damak tadına uygun hale getirilerek, çeşitlendirilerek yaşatılmaya çalışılacağını, Balkanların başkenti, parlayan yıldızı Edirne'ye yakışır çalışmalar içinde olduklarını, kalıcı hale getirerek ilkbahar ve sonbahar aylarında gastronomi festivalleri yapacaklarını, saray ve Rumeli mutfaklarının tarihi lezzetlerinin sunulacağı mekanın yapılmasında valiliğin öncülük edeceğini, sistem oturduğu zaman da özel sektöre devredeceklerini anlattı. Çalışmalarda maddi manevi katkısı ve emeği olanlara teşekkür etti.