BİR HAFTADA 308 GÖÇMEN YAKALANDI

BİR HAFTADA 308 GÖÇMEN YAKALANDI

Edirne İI Jandarma Komutanlığının sorumluluk bölgesinde "Göçmen Kaçakçılığı ile mücadele kapsamında; göçmen şahısların can ve mal güvenliğini tehlikeye atarak, haksız kazanç elde etme yolunda olan organizatör şahısların bağlantılarını ortaya çıkartmak ve faillerini yakalayarak adli mercilere teslim edilmesini sağlamak amacıyla çalışmalarına aralıksız olarak devam ediliyor. 

 

Bu kapsamda; Edirne İli bölgesinde son (1) hafta içerisinde, Edirne İI Jandarma Komutanlığı tarafından hava destekli devam eden faaliyetler neticesinde; (6) organizatör şahıs, göçmen kaçakçılığında kullandıkları (5) araç ile (308) göçmen şahıs yakalandı. 

 

Yakalanan göçmen şahıslar işlemlerinin tamamlanmasına müteakip ülkelerine iade edilmek üzere İl Göç İdaresine teslim edilmiştir. Şüpheli (6) organizatör şahıs ise adli makamlara sevk edilerek, göçmen kaçakçılığında kullandıkları araçlar Cumhuriyet Savcısının talimatıyla yed-i emin otoparkına teslim edildi. 

 

Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşaması amacıyla çalışmaların gece gündüz demeden aralıksız olarak, yine halkımızın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde devam edileceği duyuruldu.