11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü Kutlu Olsun

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü  Kutlu Olsun

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü  Kutlu Olsun 

Her yıl 11 Ekim'de dünya çapında kutlanan bir gündür. 2012'de Birleşmiş Milletler tarafından alınan bir kararla, kız çocuklarının cinsiyetlerinden ötürü maruz kaldığı eşitsizlik konusundaki farkındalığın artırılması amacıyla kutlanmaya başlamıştır. Eğitim hakkı, beslenme, yasal haklar, kadına yönelik şiddet ve zorla evlilik konuları da Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında gündeme taşınmaktadır.

Her kız çocuğu, bir tebessüm, bir umut ve bir gelecektir. Onlara sevgiyle bakmak, dünyamızı daha iyi bir yer yapma sözüdür.

Peygamber Efendimiz h(SAV), Kur'an-ı Kerim'deki ayetler doğrultusunda, gönderildiği toplumda kız erkek ayrımını kesinlikle yasaklayarak, bu konuda insanlar arasında 'erkek çocuğunu üstün tutma' geleneğini ortadan kaldırmaya gayret etmişti.
Cahiliye devrinde kız çocuğu adeta bir utanç kaynağı gibi görülürken, kız çocukları diri diri toğrağa gömülürken, Hz. Peygamber'in gelmesiyle bu durum son buldu. Hz. Peygamber (SAV) yaptığı anlaşmalarda bile, kız çocuklarına dokunulmamasını şart koşuyordu.
Cahiliye dönemindeki kız çocuklarının diri diri gömüldüğü bir zamanda peygamber olarak görevlendirilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV), hiçbir şekilde cinsiyet ayırımı yapılmaması gerektiğini, gerek davranışlarıyla gerek de sözleriyle vurgulamıştır.

PEYGAMBER'İN KIZ ÇOCUK SEVGİSİ
Kız çocuklarını hor görmenin yanlış bir tutum olduğunu belirten Peygamber Efendimiz'in (SAV), evlatları arasında ayrımcılık yapan kimselerden Allah c.c'un razı olmadığını belirttiği öne sürülmektedir.
Cahiliye dönemindeki insanların at gözlüğüyle bakan bu bakış açılarını yok etmek isteyen Peygamberimiz (SAV), omuzunda kız torunu olmasına rağmen namazını bozmamış ve bu davranışıyla adeta şu mesajı vermiştir:
"Sizin kız diye horladığınız bu seçkin varlığı, ben omzumda taşıyıp baş tacı ediyorum." Diyen Habibin ümmetlerine selam olsun.

KABENİN KOMŞUSU