Sadaka Malı Eksiltmez

Sadaka Malı Eksiltmez

Sadaka Malı Eksiltmez

Allah cc Buyuruyor :

“Eğer sadakaları (zekât ve benzeri hayırları) açıktan verirseniz ne âlâ! Eğer onu fakirlere gizlice verirseniz, işte bu sizin için daha hayırlıdır. Allah da bu sebeple sizin günahlarınızı örter. Allah, yapmakta olduklarınızı bilir.” (Bakara, 271)

إِن تُبْدُواْ الصَّدَقَاتِ فَنِعِمَّا هِيَ وَإِن تُخْفُوهَا وَتُؤْتُوهَا الْفُقَرَاء فَهُوَ خَيْرٌ لُّكُمْ وَيُكَفِّرُ عَنكُم مِّن سَيِّئَاتِكُمْ وَاللّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرٌ

İn tubdus sadakati fe niimma hiy, ve in tuhfuha ve tu'tuhal fukarae fe huve hayrun lekum ve yukeffiru ankum min seyyiatikum vallahu bi ma ta'melune habir.

Rasûlullah (sav) efendimiz buyurdular:

“Sadaka vermekle kulun malı eksilmez. Uğradığı haksızlığa sabredenin Allâh şerefini artırır. Dilenme kapısını açan kimseye, Allâh fakirlik kapısını açar.” (Tirmizî, Zühd, 17)

Nebî (sav), infâkın mala bereket getirdiğini açık bir şekilde ortaya koyan şu ibretli hâdiseyi anlatmıştır:

“Sahrâda yolculuk yapmakta olan bir adam, semâdaki bir buluttan «Falanın bahçesini sula!» diye bir ses duydu. Bundan sonra o bulut, kara taşlık bir yere saptı ve oraya suyunu boşalttı. Adam, suyun tamâmının bir derede toplandığını hayretle gördü ve suyu tâkip etti. Bir de baktı ki adamın biri, elindeki kürekle suyu oraya buraya çevirerek bahçesini suluyor. Ona:

“-Ey Allâh’ın kulu! Adın nedir?” diye sordu. Adam, daha önce buluttan duyduğu ismi söyledi, peşinden de:

“-Ey Allâh’ın kulu! Adımı niçin soruyorsun?” dedi. O da:

“-Ben şu suyu yağdıran buluttan, senin adını vererek, «Falanın bahçesini sula!» diye bir ses duymuştum da onun için sordum. Sen ne yapıyorsun ki bu lutfa mazhar oldun?” dedi. Bahçe sâhibi:

“-Mâdem ki merak ediyorsun söyleyeyim. Ben bu bahçenin ürününü hesap ederim; üçte birini sadaka olarak dağıtırım, üçte birini çoluk çocuğumla birlikte yerim, üçte birini de tohumluk olarak ayırırım, dedi.”” (Müslim, Zühd, 45)

Bu bahtiyâr zât, sırf cömertliği sâyesinde, çöl gibi suyun çok az bulunduğu bir yerde, Cenâb-ı Hakk’ın eşsiz lutfu sâyesinde, müstesnâ bir şekilde bahçesini sulayabilmekte ve bereketli mahsûller elde edebilmektedir. 

Sadaklarımızı gizliden vermek daha faziletlidir.

SADAKA VERİRKEN NİYET: 
    Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim.

Allah'ım Niyet ettim senin rızan için, benim, annemin, babamın, eşimin çocuklarımın, benim ve eşimin soyumuzdan tüm ölmüş ve sağ olanların, işledigimiz ve işledikleri bütün hataların ve günahların affı niyetiyle ve tüm ümmeti Muhammedin (sav) işledigi bütün hataların ve günahların affı niyetiyle soyumuzdan tüm ölmüşlerin ruhlarının huzura kavuşması niyetiyle, şeytanın üzerimizdeki tüm hile ve tuzaklarının açığa çıkması ve sona ermesi niyetiyle, üzerimize okunan ve bizim okudugumuz bütün beddua, lanet, kahır, bela, isyan, küfür ve tüm kötü sözlerin ve üzerimizdeki kötü enerjilerin kalkması niyetiyle, benim, annemin, babamın, soyumun ve zürriyetimin, eşimin ve eşimin soyunun, vermedigimiz, eksik verdigimiz, yanlış verdigimiz zekatların tamamının yerine geçmesi ve keffareti niyeti ile benim ve eşimin soyumuzdan adanıpta yerine getirilmeyen tüm adakların yerine geçmesi ve keffaret olması niyetiyle, Adem aleyhisselamdan kıyamete kadar tüm zina yapan inananların zina günahlarının affı niyetiyle,  elde ettigimiz haksız kazançların ve alıp verdigimiz faiz paralarının, bildigimiz ve bilmeden işledigimiz tüm günahlarımızın affı keffareti olması niyetiyle, benim ailemin, çocuklarımın, soyumun ve zürriyetimin, eşimin ve soyunun ve ümmeti Muhammedin (sav) üzerindeki bütün belaların, şerlerin ve musibetlerin deffi niyetiyle ve şeytanın ümmeti Muhammede (sav) kurdugu bütün hilelerinin ve tuzaklarının kıyamete kadar açığa çıkması ve bozulmasına vesile olması niyeti ile ve insanların imanla kabire girmesine vesile olması niyeti ile NİYET ETTİM ALLAH'IM SENİN RIZAN İÇİN SADAKA VERMEYE.

“Rabbenâ tekabbel minnâ inneke entessemiulalim.

“Ey Rabbimiz bizden bunu kabul buyur! Şüphesiz sen hakkıyla işitensin, hakkıyla bilensin.”
KABENİN KOMŞUSU