Yağmur Gökten Gelen Rahmettir

Yağmur Gökten Gelen Rahmettir
Yağmur Gökten Gelen Rahmettir

Gökten Gelen Rahmettir Yağmur 

Su, hayatın temeli olarak yaratılmış her türlü fiziksel ve kimyasal özelliği ile bilhassa canlılık için tasarlanmış bir maddedir. Böylesine hayatî önemde olan su bize yağmurla ulaştırılır.

Karaya düşen yağmur sularının bir kısmının yanı sıra deniz ve göllerdeki sular da güneş ve rüzgarın etkisiyle buharlaşır. Belirli koşullar oluştuğunda havadaki su buharı yoğunlaşarak bulut halinde toplanır ve sonra da yağmur olarak yağdırılır. Böylece su, atmosfer ile yeryüzü arasında sürekli yer değiştirir.

Akıl sahipleri için rahmet mektubu

Ayrıca yağmurla gelen su bedenlere de kuvvet verir, kalbe hayat katar. Sadece insana değil; toprağa, tohuma, otlara, ağaçlara ve hayvanlara… Bu yüzden yağmurlar değerlidir.

Hicir süresi 22. ayet 

Biz, rüzgarları aşılayıcı olarak gönderdik de böylece gökten su indirdik ve sizi onunla suya kavuşturduk. Onun hazinelerini oluşturan siz değilsiniz.

‎وَأَرْسَلْنَاالرِّيَاحَلَوَاقِحَفَأَنزَلْنَامِنَالسَّمَاءمَاءفَأَسْقَيْنَاكُمُوهُوَمَاأَنتُمْلَهُبِخَازِنِينَ

Ve erselner riyaha levakıha fe enzelna mines semai maen fe eskaynakumuh, ve ma entum lehu bi hazinin.

Bediüzzaman bu konudaki soruya şöyle cevap veriyor: “Çünkü çok âsâr-ı rahmet ve faydaları tazammun ettiğinden, güyâ yağmur şeklinde rahmet tecessüm etmiş, takattur etmiş, katre katre geliyor.”

Yüce Rabbimiz’in belli bir miktar suyu gökten indirmesi, bu suyun içilebilecek tatta olması, ölü bir beldeyi bu suyla canlandırması şüphesiz O’nun bize verdiği büyük bir nimettir.

Geçtiğimiz haftalarda Suudi Arabistan'da bol miktarda yağmur yağdı. Ardından ovalar, dağlar yeşillendi. Sosyal medyada yeşil dağ resimleri ve videoları "şaşkınlıkla" paylaşıldı.

Bu bir ilk değildi. Daha önceki yıllardada yağmur yağar tabiki dağlar yeşerirdi bikaç  günde kuruyup ot olurdu. Çünkü birkaç defa yağardı. Garip olan yağmurun bu kadar uzun zaman yağmasıydı.

Cidde, Mekke, de birçok bölgenin güzelliğini göstermek için fotoğraflar ve videolar çektim. Bölgenin gelecek dönemde daha fazla yağmur getirmesi bekleniyor. Bu yılın hava koşulları, Arap Denizi’nden gelen nemden ve Kızıl Deniz’den gelen güçlü desteklerden etkilendi. Arap yarımadasında Ekim ortasından Aralık ayının başına kadar belirlelenen dönem en yağışlı dönemlerden biri. Bu yağış miktarı Hicaz’da tarihinde yalnızca Kasım 1996’da kaydedilmişti.

Yine o yıllarda kıyamet alemetlerimi demiştik.

Allah cc ne isterse o olur.

Bir cuma günüydü. Peygamberimiz (s.a.s) minberde iken bir adam mescide girdi ve onun konuşmasını keserek, “Ey Allah’ın Resûlü, kıyamet ne zaman kopacak?” diye sordu. Sahâbe, soruyu soran kişiye susmasını işaret ettiyse de o, aynı soruyu üç kez tekrarladı. Efendimiz, namazı kıldırdıktan sonra, “Kıyametin ne zaman kopacağını soran kişi nerede?” dedi. O adam, “Benim, Yâ Resûlallah.” diyerek cevap verdi. Peygamberimiz, “Kıyamet için ne hazırladın?” buyurdu. O adam, “Benim çok fazla amelim yok. Ancak ben Allah ve Resûlü’nü gerçekten seviyorum.” dedi. Bunun üzerine Resûlullah Efendimiz, “Kişi sevdiğiyle beraberdir, sen de sevdiğinle beraber olacaksın.” buyurdu. 

Allah Resûlü (s.a.s), bu hadisiyle o büyük güne, hesap vaktine daima hazırlıklı olmamız gerektiğini vurguluyordu. Kıyametin ne zaman kopacağından çok daha önemli olan, bizim ona ne kadar hazır olduğumuzdu. Kıyamete hazırlık ise, Rabbimizi ve peygamberimizi gönülden sevmekten, Allah ve Resûlü’nün istediği doğrultuda bir hayat sürmekten geçiyordu.

Rabbim Efendimize layık ümmet olmayı nasip etsin inşallah. Baki selam 

KABENİN KOMŞUSU