SEYFİ ALP ÜZMEN PROJELERİNİ ANLATTI

SEYFİ ALP ÜZMEN PROJELERİNİ ANLATTI

Cumhuriyet Halk Partisi'nden Edirne Belediye Başkanlığı görevine aday adayı olan Seyfi Alp Üzmen, kahvaltılı basın toplantısı yaparak, seçilmesi halinde yapmayı düşündüğü proje ve planlarını anlattı. Açıklamalarında şunları kaydetti;

"Edirne'ye hizmeti kendimize, ailemize, ülkemize olarak görüyorum. 

Edirne'de daha modern ve ucuz bir taşımacılık istiyoruz. Hafif raylı sistem olmalı ve ETUS ta buna bağlanmalı.

Otopark sıkıntımız katlı otoparklarla çözülecek. Otopark yeri sorunu en büyük trafik sıkıntısıdır. Bunu da yer altı ve yer üstü katlı otoparklarla çözebiliriz. Araba kullanmadan aracınızı bu otoparklara yerleştiren elektronik sistemler var. Irak'ta ben bunu daha önce yaptım. Antalya ve benzeri belediyeler de yapmak istiyor. Ancak inşallah Edirnemize nasip olacak. 

Konut ihtiyacımızı kiraz, üzüm bahçelerimizi, buğday tarlalarımızı betona çevirerek değil, kentsel dönüşüme geçerek karşılayacağız. Bugün kentsel dönüşüme Sabuni Mahallesi, Kirişhane, Zübeyde Hanım, Kıyık gibi bölgelerin ihtiyacı var. Buralarda yapacağımız kentsel dönüşümlerle önümüzdeki beş yılı rahat rahat karşılayabiliriz. Hatta daha fazlasını. İhtiyacımız olan kentsel dönüşüm alanları da mevcut. Konut ihtiyacımız karşılanır. Halkımız için sağlıklı, ekonomik, depreme hazırlıklı konutlara ulaşabiliriz. 

Kaleiçi semti benim için oteller, restoranlar ve kafeler bölgesidir. İnşallah ileride orayı trafiğe de kapatarak müthiş turistik bir alan haline getirmeyi planlıyoruz. 

Turizm, Edirne'nin en çok gelir kaynağıdır. Buna rağmen turistlerin ihtiyacı olan ücretsiz internet, tercüman hizmetleri ve başka ihtiyaç alanlarında eksikliklerimiz var. Bunları tamamlamamız lâzım. 

Kırkpınar güreşlerimiz dünyaca ünlü. Buraların modernize edilmesi şart. Olmazsa olmazımız. Mutlaka yapacağız. 

Stadyumumuz için projemiz mevcut. Edirne'de yeşil alana ihtiyacımız var. Bunu da stadyumumuzu taşıyarak çözmeyi planlıyoruz. 

Pazar alanlarını birleştirmeyi düşünüyoruz. Ayrı ayrı yerlerde pazar alanları açmak yerine, tüm pazarlarımızı bir yerde toplayarak, daha büyük otoparkı olan kapalı pazar alanları haline getirmek düşüncesindeyiz. Beraberinde üreticiden tüketiciye, kendi çiftçimizin ürettiği ürünleri ekonomik olarak direk halka satabileceği halk pazarlarına ihtiyacımız var. Bu da Edirnemizi ucuzlatacak bir hamle olacak. Çünkü biz mevcut yakın illerimizden %20-30 arasında daha pahallı bir kentiz. Yakında emeklilerimiz git gide artacağı için emeklilerimiz için de ekonomik olacak. 

Artık yol, su, kanalizasyon gibi alt yapıları konuşmak istemiyorum. Artık bunun şehirde aşılması lâzım. Bununla ilgili elimizden geleni zaten yapacağız. Geçmiş yönetim de elinden geleni yapmaya çalışıyor. Geçmiş başkanımız kalırsa o devam edecektir. Ama onun haricinde biz bu işten kurtulmak, artık konuşmak istemiyoruz.  

Günlük asfalt dökmek veya günlük iş yaparak makyaj yapmak değil. Bir kere bir şey yapalım. Hep kalsın istiyoruz. 

Belediyede iş kapasitemizi mevcut personelimizi arttırarak çözmek istiyoruz. Daha hızlı çözüm ve daha çok halkla beraber olmak istiyoruz. 

Belediyede halk günü yapacağız. Bazen de sokakta halkla olacağız. 

Dünyanın en güzel şehirleri içinden nehir geçen şehirlerdir. Bizim çok güzel nehirlerimiz var. Eskişehir'den örnek alarak, daha üstüne koyarak Edirne'yi daha güzel bir yer haline getireceğiz. 

Avrupa'nın çıkış kapısı olan, Avrupa'da olan şehrimizi, yeşil alanlarıyla, temizliğiyle, yollarıyla, binalarıyla ve belediye hizmetleriyle Avrupalı hale getirmek için ben bu göreve talip oldum." dedi.

Aday belirlemede ön seçimle ilgili soruya Üzmen cevaben; "Halkla ön seçim yapmak gerek ama bu bizim tüzüğümüze uygun değil. Tüzük değişikliğinde belki bu olacak. Elektronik sistem üzerinde halkın da oy kullanabileceği bir ön seçim olmazsa olmaz. Benim gördüğüm Cumhuriyet Halk Partisi hem mülakatlar hem de genel merkezden gelecek ekipler halkla çalışmalar yapacaklar. Bu çalışmaların da olumlu olacağını düşünüyorum. Atamayı en son imkan olarak düşünüyorum. Atama yapılırsa halk tarafından kabul görüp görmeyeceği soru işareti olur." ifadelerini kullandı.