VALİ YUNUS SEZER: "KAÇAK GÖÇMEN HAREKETLİLİĞİNDE YÜZDE 95 AZALMA VAR"

VALİ YUNUS SEZER: "KAÇAK GÖÇMEN HAREKETLİLİĞİNDE YÜZDE 95 AZALMA VAR"
VALİ YUNUS SEZER: "KAÇAK GÖÇMEN HAREKETLİLİĞİNDE YÜZDE 95 AZALMA VAR"
VALİ YUNUS SEZER: "KAÇAK GÖÇMEN HAREKETLİLİĞİNDE YÜZDE 95 AZALMA VAR"

Edirne Valisi Yunus Sezer,  valilikte, Vali Yardımcısı Batuhan Ciğerci,  İl Jandarma Komutanı Hacı Ali Büber, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, İl Göç İdaresi Müdürü Musa Aşılıoğlu ile birlikte 2023 yılı değerlendirmesi ve 2024 yılı planlarını anlattığı basın toplantısı düzenledi. 

Vali Sezer: " 4 tane büyük gümrük kapısında 2023 yılında 5.147.667 araç giriş çıkışı oldu. 

2022 yılında 13.692.000, 2023 yılında 15 milyon yolcu giriş çıkışı oldu.

Kaçakçılık olaylarında 574 olayda gümrük personelinin müdahalesiyle 2.041.000.001 değerinde kaçakçılık malzemesi ele geçirildi. Geçen yıla göre %141 oranında artış söz konusu.

Diğer bir konumuz 293 km bir sınırımız var. Sınırdan kaçak geçişlerin engellenmesine yönelik 4 aydır yoğun bir çalışma söz konusu. Emniyet, jandarma, kara kuvvetleri personeli sayımızda takviyeler yapılarak yaklaşık 50 noktada göçmen kaçakçılığına yönelik tedbirler alındı. Aramalar yapılıyor. Hem havadan hem karadan denetim mekanizması oluşturuldu. Kaçak göçmen olaylarında 2022 yılına göre %95 azalma söz konusu. Her ay %50 azalarak şu an göçmen hareketi %95 azaldı. 484 araçtan %90'ı fiziki müdahaleyle durduruldu. Yüze yakın bot nehirlerde ele geçirildi. Geçen yıl 419 bu yıl 663 organizatör yakalandı. 9 organize suç çetesi çökertildi. Kaçakçılıkla ilgili olarak 473 şüpheli için adli işlem yapılarak, göz altına alındı. 

Turizmin, huzurun şehri Edirnemizde halkımızın Jandarma, emniyet personelimize ve bizlere güvenmesi güvenebileceği gereken tüm adımların atıldığını bilmelerini isterim. Özellikle kişilere karşı işlenen suçlarda %96 oranında aydınlatma söz konusu. Aranan 3.892 şahıs adli makamlara sevkedildi. 

Narkotik olaylarla ilgili olarak ilimiz İstanbul'a yakın olması sebebiyle artan uyuşturucu ticareti ve kullanıcılarına yönelik operasyonlar yapıldı. 1.567 kişiye işlem yapıldı. 116 kg kubar esrar ve sentetik uyuşturucu ele geçirildi.

2024 yılını trafik kazaları konusunda seferberlik yılı ilan ederek ölümlü ve yaralanmalı kazaları minimuma indirmek için önemli çalışmalar yaparak, ekip sayılarını ve kontrol noktalarını artıracağız." dedi. 

 

Okullar konusunda da Vali Sezer; " Yaklaşık 8 okulumuz var. İhaleye çıktılar. İhaleye katılım olmadı." dedi. 

Dez avantajlı ailelerin çocukları ve köylerde yaşayan çocuklara yönelik sportif ve müzik faaliyetlerinin yapıldığını, 1.300 çocuğun yaptıkları spor alanında hepsinin formalarının, kıyafetlerinin verildiğini, spor tesislerine servislerle götürülüp getirildiğini, müzik için de yeni yerler temin etmeye çalıştıklarını anlattı. 

 

Meriç Nehri üzerinde yapımı devam eden elektrik santrali için de DSİ' den raporlar alındığını, projede değişiklik yapılarak devam ettiğini söyledi. 

Tunca Spor Tesislerinin Şubat ayında tamamlanmasının ardından stadyumun kaldırılacağını söyledi. 

Meriç Nehri kenarlarının düzenlenmesine devam edilerek halkın kullanımına açılacağını söyledi.

Hızlı tren projesinin Edirne kısmının çok yakında biteceğini söyledi. 

Yapmaya başladıkları ve yapacaklarını söyledikleri tüm projelerin tamamlanacağını ifade etti.