FATMA AKSAL EDİRNE'Yİ AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİYLE TANIŞTIRACAĞIZ

FATMA AKSAL EDİRNE'Yİ AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİYLE TANIŞTIRACAĞIZ
Edirne Ak Parti Milletvekili Fatma AKSAL
FATMA AKSAL EDİRNE'Yİ AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİYLE TANIŞTIRACAĞIZ

Edirne Ak Parti milletvekili MKYK üyesi Fatma Aksal bugün Ak Parti İl binasında vatandaşlarla buluştu. Vatandaşların sorunlarını tek tek dinleyen Aksal onlarla yakından ilgilendi. 

 

Fatma Aksal parti binasına geldiğinde ilk olarak basın mensuplarıyla toplantı yaparak açıklamalarda bulundu. Sorulan sorulara cevap verdi.

 

Fatma Aksal,  Edirne'ye AFAD başkanı Yunus Sezer'in vali olarak atanmasından memnuniyet duyduğunu, asrın felaketinde AFAD 'ın çok büyük sorumlulukların üstesinden gelerek, büyük başarılara imza attığını, Sezer'in daha önce valilik görevinde bulunduğu için tecrübeli olduğunu, geçmişte Lalapaşa Kaymakam vekilliği görevinde bulunduğu için Edirne'yi de iyi bildiğini, her yönden başarılı çalışmalara imza atacak bir şahsiyet olduğunu, Edirne valisi olarak atanmasından memnuniyet duyduğunu kaydetti.

 

Yatırımlar ve Makedon Kulesi ile ilgili sorulan soruya Aksal:

 

Yatırımlarımız devam ediyor. İhalelerimiz devam ediyor. Biliyorsunuz Edirne tarım bölgesi. Verimli topraklarımız var. Su çok kıymetli. Çömlekköy barajı bizim için çok önemliydi. Onun ihalesini yaptık. 35 civarı firmanın girdiğini duyduk. Biliyorsunuz bu süreç devam ediyor. Hâlâ kimin aldığını bilmiyoruz. Ama inşaAllah çok yakın zamanda ihale sonuçlanır ve biz Çömlekköy Barajı'nın inşaasına başlarız. Yine aynı zamanda Havsa'da Hükümet Konağı'mız var. Onun ihalesini yapmıştık. Çok hızlı şekilde Havsa Hükümet Konağı'mızın yapımı devam ediyor. İhalelerimizin hepsi devam ediyor. Edirne'deki projelerimizin, programlarınızın hepsi devam ediyor. Ama şunu unutmamamız lazım tabiki; bu ülkede dünyada eşi benzeri az görülen bir felaket yaşadık. Biz asrın felaketi diyoruz ama baktığınızda ülkemizin tarihinde yaşanan en büyük felaketlerden bir tanesi. Doğal olarak her zaman söylediğimiz gibi birinci önceliğimiz; deprem yaralarını sarmak. Çünkü evimizde de, kendi ailemizde de bir yerde kanayan bir yara varsa, onu iyileştirmeden başka hiçbir yere konsantre olamazsınız. Biz çok hızlı şekilde deprem yaralarını sarıp önümüze bakacağız dedik. Bu bölgedeki yatırımlarımız da devam ediyor. Ama birinci önceliğimiz deprem bölgesi olduğu için oradaki yatırımlarımız devam ediyor. Edirne'deki yatırımlarımıza örnek vereyim. Selimiye Camii restorasyonu. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün en büyük projesidir. Hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah en yakında hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Makedon Kulesi'nde çalışmalar devam ediyor. Sayın bakanımızla da son görüşmemizde, Makedon Kulesi ile ilgili orada daha geniş alanı kapsayacak şekilde genişletme konusunu konuştuk. İnşallah oradaki çalışmalar da bir an önce hızlanır diye düşünüyorum.

 

Yerel seçim çalışmalarında nasıl bir politika izleyeceği konusu sorulan Aksal:

 

Ak Parti'de her zaman söylediğimiz gibi bir seçimin bittiği günün ertesi gün, bizim gelecek seçim için çalışmalarımız başlar. Doğal olarakta önümüzde yerel seçimler var. Genel seçimleri bitirdik. Ben buradan çok kıymetli Edirnelilere ve aziz milletimize teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızı tekrar ülkemizin cumhurbaşkanı seçtiler. Edirneli hemşehrilerimiz de bizi iktidar partisinin vekili olarak tekrar Ankara'da görevlendirdi. Buradan kendilerine çok teşekkür ediyorum. Genel seçimlerin bittiği günün ertesi gün de bizim yerel seçim çalışmalarımız başladı. Biz her zaman söylüyoruz. Hizmet yerelde başlar. Yani Ak Parti'nin belediyecilik hizmetlerini biliyoruz. Artık Ak Parti belediyeciliği bir marka belediyecilik olmuştur. Biz hizmet yerelde başlar diyoruz. O kapsamda da yerel seçim çalışmalarımızı da hemen genel seçimlerin akabinde başlattık. Ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyoruz. Tabiki bizim Edirne'deki hedeflerimize gelince, amacımız mevcut belediyeleri korumak. Çünkü mevcut belediyelerimiz çok güzel işler yaptılar. Keşan Belediyemiz, Havsa Belediyemiz, Lalapaşa Belediyemiz. Beldelerimiz de keza öyle. Esetçe Belediyemiz. Ben iki gün önce Esetçe'deydim. Gerçekten Esetçe'de inanılmaz işler yaptık. Asfaltlama anlamında çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. 

Diğer ilçelerimiz de bizim için çok kıymetli. Mesela ben Uzunköprü'ye baktığımda üzülerek söyleyeyim en az hizmet alan ilçelerden bir tanesi olduğunu görüyorum. Uzunköprü'yü almak istiyoruz. 

Tabi Edirne Osmanlının başkenti. Payitaht. Balkanların başkenti Edirne'nin belediyecilik anlamında aldığı hizmetleri görüyoruz, biliyoruz. Yorumu Edirneli hemşehrilerimizin takdirine bırakıyorum. Ama hedefimiz Edirne Belediyesi'ni alıp, Edirne'yi Ak Parti belediyeciliğiyle tanıştırmak. Edirneli hemşehrilerimizi Ak Parti'nin marka belediyeciliğiyle tanıştırıp, hizmet etmek.

 

Kongre süreci ve yerel yönetimlerde değişiklik yapılması planlanıyor mu sorusuna Aksal:

 

Genelde biz kongrelere aşağıdan başlardık. Ama bu defa büyük kongremizle başlayacağız. Daha tarihi kesinleşmedi ama Ekim ayında biz büyük kongremizi yapacağız. Çünkü biliyorsunuz önümüzde yerel seçimler var. Kongre süreci çok uzun sürüyor. Biz bütün teşkilatlarımızda, bütün ilçelerimizde, bütün beldelerimizde kongreye gitmek yerine, ihtiyaç duyduğumuz yerlerde değişiklik yapıyoruz. Zaten bir ihtiyaç hasıl olduğunda bu değişiklikleri hep yapıyoruz. Yani Ak Parti böyledir. Çok dinamik bir partidir. Milletvekilliğinde çok ciddi bir değişim yaptık. TBMM'de Ak Parti grubu %65'in üzerinde değişikliğe gitti. Bu anlamda hem teşkilatlarımızda değişikliğe gidilecektir hem de ihtiyaç hasıl olduğunda belediyelerimizde değişikliğe gidilecektir. Çünkü bu görevler zor görevlerdir. Özellikle belediyecilik. Ben her zaman söylüyorum. Yapan, hizmet eden herkesten çok büyük fedakarlık ister. Teşkilatçılıkta öyle büyük fedakarlık ister. Yapan herkesten Allah razı olsun. Dönem dönem arkadaşlarımız bazen yoruluyorlar. Bazen birazcık ara vermek istiyorlar. Yeni arkadaşlarımız var tabiki. Ak Parti 21 yıldır iktidarda olan bir parti. Teşkilatlarımızda çok fazla insan yetiştirildi. Eminim belediyelerimizde ve teşkilatlarımızda değişiklik olacaktır. Süreç devam ediyor. Sürecin partimize, ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum.