MARKALI ÜRÜNLER SINIRDA YAKALANDI

MARKALI ÜRÜNLER SINIRDA YAKALANDI
MARKALI ÜRÜNLER SINIRDA YAKALANDI

 

Türkiye'den Bulgaristan'a geçen bir tır ve bir araç Bulgar gümrüğünde detaylı arandı. Toplamda 46 bin 801 adet markalı ürün yakalandı.

Edirne Kapıkule sınır kapısının karşı tarafındaki Bulgaristan’ın Kapitan Andreevo gümrüğünde, Türkiye'den ülkeye giren tırlarda yapılan iki ayrı incelemede 46 bin 801 tekstil ürünü, çanta, kemer ve spor ayakkabıya el konuldu. 

Türkiye'den yola çıkan Polonya'lı sürücünün  belgelerine göre malları Türkiye'den Bulgaristan üzerinden Polonya'ya taşıyordu.

Risk analizine göre araca kapsamlı bir gümrük muayenesi yapıldı.

Gümrük görevlilerinin yaptığı arama ve kontrollerde, dünyaca ünlü markaların isimlerinin yer aldığı bluz, spor takım, ceket, pantolon ve çorapların da aralarında bulunduğu 32 bin 64 tekstil ürününün yer aldığı 203 koli bulundu. Kolilerde 1.639 adet çanta ve kemerin yanı sıra tescilli markaların logolarını taşıyan 24 çift spor ayakkabı da bulundu.  

Başka bir olayda ise Türkiye'den Slovakya'ya tekstil ürünleri taşıyan bir araçta kontrol noktasında, detaylı gümrük aramasındaki incelemede, çoğunluğu spor olmak üzere 33 tanınmış markanın sözlü ve mecazi görsellerinin yer aldığı 13 bin 74 adet şapka bulundu. 

Avrupa yönetmeliğindeki fikri mülkiyet haklarının korunması esası gereği mallara el konuldu. Bulgaristan gümrükler müdürlüğü tarafından marka sahiplerine durum bildirimi yapılacağı söylendi.