BAYRAM GELDİ CAMİMİZE İMAM GELMEDİ

BAYRAM GELDİ CAMİMİZE İMAM GELMEDİ

 

BAYRAM GELDİ, İMAM GELMEDİ❗

Osmaniye ili Düziçi ilçesi Akçakoyunlu köyü  Nurul İslam Camiine imam ataması yapılmadığı için caminin kapısına kilit vuruldu.

Köylüler camide imam olmadığı için cemaatle namaz kılamıyorlar. Bu nahoş durumdan Akçakoyunlu sakinleri ve Düziçili Hemşehrilerimiz rahatsızlıklarını yetkililere ilettiklerini ama sonuç alamadıklarını söyledi.

Konu ile ilgili olarak Akçakoyunlu köyü cami derneği yönetim kurulu başkanı sayın Hasan KAZGI şöyle dedi;

“Köyümüzün yeni camisini borç/harç bularak yaptırdık ve hala borcunu ödüyoruz. Köyümüzde mevcut görevli din görevlisi (imam) nakil istedi ve Düziçi ilçemizde başka bir köye tayin/nakil yaptırdı gitti. Köyümüze imam ataması yapılmadı. 

Ramazan ayı boyunca fahri imam ile köylülerimiz namazını kıldılar. Ramazan Bayramı sonu tekrar camimize kilit vurmak zorunda kaldık ve vakit namazı kılınamamaktadır.

Köylülerimiz bu konudan çok muzdariptir. 
Ramazan ayında imam olmadığı için basında yer alan haberler ile ilgili olarak köyde iki cami var eski camide imam mevcut yeni camide imam yok algısı yapılmaya çalışıldı. Eski camide de yeni camide de imam yoktur. Maalesef KURBAN BAYRAMI’da geldi İMAM GELMEDİ.
Akçakoyunlu köyünde 1975’de yapılan eski bir cami ve yeni yapılan muhteşem camimiz mevcuttur. Nakil giden imamlar vakit namazlarını yeni camimizde kıldırıyorlardı. Tüm yurtta çocuklar yaz Kur’an Kursuna giderken bizim çocuklarımız bu güzellikten mahrum edilmektedir. 

Akçakoyunlu köyümüzde imam ataması yapılmadığı için (1) BİR DİN GÖREVLİSİ/İMAM BULUNMAMAKTADIR/YOKTUR.” dedi.