SUUDİ ARABİSTAN BU YIL HAC KONTENJANINI BİR MİLYONA ÇIKARDI

SUUDİ ARABİSTAN  BU YIL HAC  KONTENJANINI BİR MİLYONA ÇIKARDI

SUUDİ ARABİSTAN  BU YIL HAC 
KONTENJANINI BİR MİLYONA ÇIKARDI 

Suudi Arabistan hükûmetinin hem çok sayıda Müslüman'ın hac ibadetini eda etmesini hem de salgına karşı sağlık koşullara uyulmasını önemsediğine işaret edilen açıklamada, bu doğrultuda 1443 hicri 
2022 miladi hac mevsiminde Suudi Arabistan'ın içinden ve dışından ziyaretçi kontenjanının bir milyona yükseltildiği belirtildi.
65 YAŞ VE AŞI ŞARTI
Ziyaretçilerin her ülkenin payına düşen sayıya göre belirleneceği aktarılan açıklamada, bu yıl hac için kutsal topraklara kabul edilecek ziyaretçilerde 65 yaş altı olmasının yanı sıra Kovid-19 aşısının temel dozlarını yaptırmış olmaları şartı aranacağı ifade edildi.
Açıklamada, hac ibadeti için Suudi Arabistan'a seyahat eden her yolcunun son 72 saat içinde alınmış negatif PCR test sonucunu ibraz edeceği aktarıldı.
Hac ve Umre Bakanlığı ayrıca hacı adaylarının kutsal topraklarındaki ziyaretleri boyunca Kovid-19 salgınıyla ilgili tedbirlere riayet edileceği uyarısında bulundu.
COVİR VİRÜSÜ SEBEBİYLE 2 YILDIR ÜLKE DIŞINDAN HACI ADAYI KABUL EDİLMİYORDU 

Suudi Arabistan, Kovid-19 salgını sebebiyle 2020 yılında sadece ülke içinden ve sınırlı sayıda hacı adayını kabul etmişti. Geçen yıl da ülke içinden 60 bin kişiyi kabul eden Suudi Arabistan, yurt dışından kimsenin alınmayacağını duyurmuştu. 
Hastalıklardan ber bertaraf  olmuş bir hac mevsimi temenni ediyoruz inşallah .

KABENİN KOMŞUSU