VALİ YUNUS SEZER EDİRNE'Yİ YEŞİL SANAYİYE DÖNÜŞTÜRÜYOR

VALİ YUNUS SEZER EDİRNE'Yİ YEŞİL SANAYİYE DÖNÜŞTÜRÜYOR
VALİ YUNUS SEZER EDİRNE'Yİ YEŞİL SANAYİYE DÖNÜŞTÜRÜYOR
VALİ YUNUS SEZER EDİRNE'Yİ YEŞİL SANAYİYE DÖNÜŞTÜRÜYOR
VALİ YUNUS SEZER EDİRNE'Yİ YEŞİL SANAYİYE DÖNÜŞTÜRÜYOR
VALİ YUNUS SEZER EDİRNE'Yİ YEŞİL SANAYİYE DÖNÜŞTÜRÜYOR
VALİ YUNUS SEZER EDİRNE'Yİ YEŞİL SANAYİYE DÖNÜŞTÜRÜYOR

İpsala ilçesinde yaklaşık 350 dönümlük alana kurulacak organize sanayi bölgesi ile ilgili toplantı yapıldı. 

Toplantıya Edirne Valisi Yunus Sezer,  Edirne Ak Parti Milletvekili Fatma Aksal, İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, Tarım İl Müdürü Atilla Bayazıt, İpsala Ticaret Borsası Başkanı Necmi Sezer, belediye başkanları, STK temsilcileri, siyasetçiler katıldılar. 

Program saygı duruşu ve İstiklal marşıyla başladı. 

Daha sonra İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili yaptığı konuşmasında imar planının onaylandığını ve sanayilerin yoğun taleplerinin olduğunu söyledi.

Daha sonra Edirne Ak Parti Milletvekili Fatma Aksal konuşma yaptı. Konuşmasına protokolü ve katılımcıları selamlayarak başladı. Daha sonra şunları kaydetti:

Bugün İpsala OSB'nin tanıtımında sizlerle birlikte olmaktan memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Ama sözlerimin başında Gazze'de vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. israil'in sivilleri, çocukları, masumları, hastaneleri ve ibadethaneleri hedef alan saldırılarını bir an önce durdurmasını temenni ediyorum. Bugün çok önemli bir proje için birlikteyiz. Edirne denilince akla ilk önce tarih geliyor. Osmanlı'ya bir asır başkentlik yapmış bir şehir. Turizm geliyor. Tarım geliyor. Ama genelde sanayi gelmiyor. Sanayi olmadan da kalkınma olmuyor. Uzun yıllar Edirne sanayiyi biraz ihmal etmiş. Ama dedik ki Edirne'de OSB'ler de olmalı. Daha doğru bir lokasyon olamazdı herhalde. Ülkemizin ihracatının %50'sini gerçekleştirdiği Avrupa pazarı bir yandan, dünyanın en büyük pazarından İstanbul pazarı öbür yanımızda.

ilk önce Keşan'da bir gıda İhtisas OSB ile başladık. Edirne merkezde bir OSB'miz var. Küçük çapta bir OSB'miz var ama Keşan'da gıda İhtisas OSB ile başladık. macera biraz uzun sürdü Çünkü bizim tarım topraklarımız meralarımız ormanlarımız çok kıymetli edirne'de de Atıl topraklarımız yok inşallah uzunköprü'yü de çözeceğiz Önümüzdeki hafta da Keşan İhtisas OSB'nin müjdelerimizi vereceğiz 

Bu OSB'nin bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Sadece ilimiz değil bütün bölge için ne kadar önemli olduğunun Malkara Ticaret Odası Başkanı, ilçe başkanının burada olmasından da görebilirsiniz. Ben tekrar bu projenin ilimize,bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.

 

Daha sonra Edirne Valisi Yunus Sezer konuşma yaptı. Konuşmaya protokolü ve katılımcıları selamlayarak başladı. Daha sonra şunları kaydetti:

 

Bizim işimizin %90'ı moral ve motivasyon. Moralimiz yüksek olursa; bütün İşlerin iyi gittiğini, bütün işlerin zamanından önce bittiğini görürüz. Bundan dolayı insanların morali yüksek olunca işleri rast gider derler. Şehrin de moralinin yüksek olması lazım. Şehirdeki kurumların birbirleriyle organize çalışması lazım. Birbirleriyle birlikte çalışması lazım. Birbirlerinin eksiklerini tamamlaması lazım. Bugün biz Edirne' mizde çok şükür bunu en iyi şekilde yaşıyoruz. Hem siyasi partilerimiz, hem Sivil Toplum Kuruluşlarımız, hem kamu kurumlarımız, valiliğimiz bütün ekip, hep birlikte bu güzel ilimize hizmet etme aşkıyla, şevkiyle, heyecanıyla hareket etmektedir Bununla birlikte de bugün burada Uzunköprü 'den sonra Keşan, sonra İpsala diye devam eden bir süreç tersine dönmüş. Önce İpsala sonra Keşan sonra Uzunköprü diye bir süreci hep beraber göğüsleyip ileri doğru götüreceğiz. Bugün burada bulunmamızın aslında en önemli sebebi şu: Ben yaklaşık bir buçuk ay önce buraya geldiğim zaman, burada hem kaymakamımızı, hem ilçe yönetimimizi, belediyemizi, sivil toplum kuruluşlarını büyük bir heyecan içerisinde gördüm. Ticaret borsasında toplantı yaptığımız zaman burada kabına sığamayan iş adamları ve İpsala sever arkadaşlarımızı gördük. Bunların vermiş olduğu heyecanla hızlı bir şekilde bu süreç tamamlandı. Burada sanayi bakanımıza da çok teşekkür ediyoruz. Bu süreçlerde bize destek oldular. Tabii benden önce başlamış bir süreç. Belki burada en az katkısı olan benimdir. Milletvekilimiz burada. Diğer emeği geçen valilerimiz var ama sonuçta önemli olan buraya bu hizmetin kazandırılması. Ben bütün emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Aslında burada olmamızın bir sebebi de şu: 

Buranın bir rol model olmasını istiyoruz. İpsala'nın bir örnek olmasını istiyoruz. İpsala'dan almış olduğumuz heyecanla, İpsala'dan almış olduğumuz deneyimle diğer yerlerde de benzer faaliyetleri yürütmek istiyoruz.

Geldiğimiz noktada son 2 ay içerisinde;

Bir bizim Süloğlu'nda bulunan Organize Sanayi Bölgemizi Yaklaşık 1500 metrekare genişlettik. İmar planları onaylandı. Orada da adeta yeni bir Organize Sanayi Bölgesi kuruyoruz. Şu anda orası da satış aşamasına geldi ve altyapıya başlayacağız. Çok yakın bir süre içerisinde.

İkincisi bugün burada İpsala'dayız. İpsala'da da bu süreç çok hızlı ilerledi. Burada da altyapı çalışmalarının arkadaşlar tekliflerini aldılar. Hızlı bir şekilde o da başlayacak. Önümüzdeki bir ay içerisinde de inşallah buranın temelini atacağız.

Üçüncü bir konu: Keşan'da da müthiş bir heyecan var. Orada da 96 parsellik bir alanımız var. Genişleme alanı ile beraber büyük bir potansiyeli barındırıyor. İnşallah önümüzdeki hafta benzer bir programda Keşan'da yapmayı temenni ediyoruz. Çünkü orada da süreçleri tamamladık. İşin sonuna geldik.

Dördüncü aşamamız da Uzunköprü. Uzunköprü'de kangren olan bir süreç var. Yani Organize Sanayi ile ilgili seçilen alan var. Orada mahkemelik olunan konular var. O süreç devam ediyor. Fakat oradaki süreç devam ederken yeni bir güzergah belirleme ihtiyacında bulunduk. Yeni bir alan tespiti yaptık. Bu alanda da süreçlerimizi uzun köprüde devam ettiriyoruz. inşallah dördüncü bir Organize Sanayi Bölgesi de Uzunköprü'de kısa sürede İpsala gibi tamamlamış olacağız. Burada özellikle altını çizmek istediğim bir konu var. Edirne'nin tarım şehri olduğunu sayım vekilimiz belirtti. Tarım arazileri bizim için son derece önemli. Edirne'nin bir diğer hassasiyeti de çevre hassasiyeti. Aslında bütün vatandaşlarımızda olması gereken bir hassasiyet. Çevreyi korumak, gelecek nesillere bu güzel doğayı emanet olarak bırakmak ana hedefimiz bu.

Burada yapacağımız çalışmalarda iki temel esas olacak.

Birincisi biz tarım şehriyiz. Tarıma dayalı sanayiye öncelik vereceğiz. Bu konuda yatırım yapmak isteyen sanayicilerimiz bizim önceliğimiz olacak. Şu anda ipsala'da bu süreç bu şekilde devam ediyor.

İkincisi de çevreye kimyasal atık bırakan, özellikle kimyasal arıtmalar gerektiren organize sanayilere de işin açıkçası öncelik demeyeceğiz. Bizim yeşil sanayi dediğimiz, çevreye duyarlı sanayi dediğimiz sanayi tesislerine burada kurulmaları için tercihlerimizi ondan yana kullanacağız. Bundan emin olabilirsiniz. Buraya gelecek olan bütün sanayi kurumları çevreye duyarlı olacaklar ve çevreyi kirletmeyecekler. Buna göre bir yapılanmaya gidiyoruz. Sadece burada değil aynı şekilde Keşan'da da Uzunköprü'de de bunu öncelikleyeceğimizi belirtmek istiyorum. Ben bu güzel çalışmada emeği geçen kaymakamımıza, ticaret borsamıza, sayın vekilimize, siyasi partilerimize, STK kıymetli temsilcilerimize, Sanayi Bakanımıza çok çok teşekkür ediyorum ilçemize Hayırlı uğurlu olsun inşallah.

 

Vali Sezer konuşmasını bitirdikten sonra katılımcılarla bölgeyi gezdi.