VALİ SEZER MUHTARLARA UYUŞTURUCU VE ASAYİŞ KONULARINDA BİZİMLE İŞ BİRLİĞİ YAPIN DEDİ

VALİ SEZER MUHTARLARA UYUŞTURUCU VE ASAYİŞ KONULARINDA BİZİMLE İŞ BİRLİĞİ YAPIN DEDİ
VALİ SEZER MUHTARLARA UYUŞTURUCU VE ASAYİŞ KONULARINDA BİZİMLE İŞ BİRLİĞİ YAPIN DEDİ

Edirne Valisi Yunus Sezer, Polis Bahçesi'nde muhtarlarla bir araya geldi. Yemekli toplantı düzenledi.

Yemeğe Edirne belediye başkanı Recep Gürkan, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, İl Jandarma Komutanı Hacı Ali Büber, Edirne İl Sağlık Müdürü Mustafa İshak Yıldırım, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, Edirne ilgi Göç İdaresi Müdürü Musa Aşılıoğlu katıldılar.

Vali Sezer konuşmasına orada bulunan davetlileri ve muhtarları selamlayarak başladı. Konuşmasına şöyle devam etti.

Köklü devlet geleneğimizde muhtarlarımızın yeri ayrıdır. Devlet olarak var olduğumuz günden itibaren muhtarlık sistemi değişik adlar altında var olmuştur. Bugüne kadar gelmiştir. Cumhuriyetimize kadar gelmiştir. Toplum için önemli bir kurumdur. Demokrasinin alanlarından birisi muhtarlıktır. Kendiniz aday oluyorsunuz. Halkımızın teveccühüyle tercihiyle muhtarlığı yerine getiriyorsunuz. Mahallelerimizde ve köylerimizde bizim duyan kulağımız, gören gözümüz ve vatandaşa dokunan elimiz konumundasınız. Hepinize teşekkür ediyorum. İçinizde 35 yıl kesintisiz muhtarlık yapan muhtarlarımız var. Gerçekten bu büyük bir teveccüh sonucudur. Birkaç dönem görev yapan muhtarlarımız var. Yeni görev alan muhtarlarımıza tecrübelerini aktarıyorlar. Vatandaşımızın gönlüne dokunmak, garip gurebaya el uzatmak, mahalle ve köylere en iyi şekilde ne yapılacaksa yapmak ve yapacak kurumları harekete geçirmek önemlidir.

Mahallelerimizde asayiş yönünden, ekonomik yönden sıkıntı çeken vatandaşlarımız , ne sıkıntı varsa çözeceğiz, bunları beraber halledebiliriz Bunu bilin istedim.  Asayiş yönüyle emniyetimiz, jandarmamız 24 saat vatandaşlarımıza hizmet etmek için varlar. Bunu bilmenizi isterim. Mahallerinizde uyuşturucu, asayiş problemi çıkaran kişiler, işler oluşabilir. Asayişi tehdit edebilir. Kesinlikle ve kesinlikle burada mücadele edeceğimizi, en ufak taviz göstermeyeceğimizi bilmenizi isteriz. Bu konuda çok hassasız. Sizler de bildikleriniz, gördükleriniz varsa muhakkak iletiyorsunuz, bundan sonra da iletin.

Bir diğer kanayan yaramız Filistin. Maalesef bugün 12’nci günümüz. İnsanların gözü önünde, canlı yayınlarda bir halkın çocuk, kadın gözetilmeden katledildiğini, son teknoloji silahlarla yok edildiğini görüyoruz. Türkiye’de 81 ilde Filistin’e destek sesleri yükseliyor, kampanyalar yapılıyor. Bizler de en güçlü şekilde bu şiddeti kınadığımızı ve bu mazlumların ahının kalmayacağını belirtmek isteriz.

Allah'tan Filistinli kardeşlerimize rahmet diliyorum.Tüm İslam aleminin başı sağ olsun. İnşallah tekrar sukun ortamı oluşur. İnsanlar tekrar ayakları üstünde durabilirler.

Tekrar muhtarlarımızı kutluyorum Tebrikler başarılar diliyorum hepinize Muvaffakiyetler diliyorum