TC MERKEZ BANKASI BAŞKANI DEĞİŞTİ

TC MERKEZ BANKASI BAŞKANI DEĞİŞTİ

TC MERKEZ BANKASI BAŞKANI DEĞİŞTİ

Merkez Bankası Başkanı göreve başlamasından 8 ay sonra Gaye Erkan’ın kendi isteği ile istifa etmesinin ardından yerine yardımcısı Fatih Karahan atandı.

Başkanlıktan istifa eden Hafize Gaye Erkan, "Kamuoyunun malumu olduğu üzere, son dönemde şahsıma yönelik büyük bir itibar suikastı kampanyası düzenlenmiştir." açıklamasını yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada Hafize Gaye Erkan'a sahip çıkmış ve çıkan haberleri "dedikodu" olarak nitelemişti.

ŞİMŞEK "SAYGIN BİR MAKROEKONOMİST" DİYEREK DUYURMUŞTU.

Bu açıklamanın ardından gözler Gaye Erkan'ın yerine geçecek isme çevrilmişti.  "Merkez Bankası eski Başkanı Sayın Hafize Gaye Erkan’ın aldığı karar tamamen şahsidir ve kendi takdirleridir" diyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Önerim doğrultusunda yeni atanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı ve ekibine başarılar diliyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Şimşek, X hesabından İngilizce olarak paylaştığı mesajda ise, atanacak yeni başkanın "saygın bir makroekonomist" olduğunu duyurmuştu.

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Fatih Karahan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni Merkez Bankası Başkanı olarak atandı. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Amerika'dan Türkiye'ye dönerek temmuz ayında Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olarak göreve başlayan Fatih Karahan, Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun.

2012 yılında Pennsylvania Üniversitesi’nde ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamlayan Karahan, Amerikan Merkez Bankası ve Amazon’da ekonomist olarak çalıştı.

Yeni MB başkanının ABD büyükelçisi Hasan Murat Mercan'ın yeğeni olduğu söyleniyor.

Türkiye’de üretim/ekonomi/sanayi/ticaret Finansman Yönetimi bir başkadır.