Dünya Kız Çocukları Günü Kutlu Olsun

Dünya Kız Çocukları Günü Kutlu Olsun

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü Kutlu Olsun

Namaz gibi önemli bir ibadette bile kız çocuklarının kucakta durmasını engellemeyen Peygamberimiz (SAV)'in kız çocuklarına olan düşkünlüğü ve merhameti çok başkadır. Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV)'in kız çocuklarına olan tutumunu ve merhametini örnekleri.

İslam'ın kadınlara verdiği değerlendir.

Cahiliye Dönemindeki kız çocuklarının diri diri gömüldüğü bir zamanda Peygamber olarak görevlendirilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV), hiçbir şekilde cinsiyet ayırımı yapılmaması gerektiğini, gerek davranışlarıyla gerek de sözleriyle vurgulamıştır. Kız çocuklarını hor görmenin yanlış bir tutum olduğunu belirten Peygamber Efendimiz (SAV)'in, evlatları arasında ayrımcılık yapan kimselerden Allah c.c'un razı olmadığını belirttiği öne sürülmektedir. Cahiliye dönemindeki insanların at gözlüğüyle bakan bu bakış açılarını yok etmek isteyen Peygamberimiz (SAV), omuzunda kız torunu olmasına rağmen namazını bozmamış ve bu davranışıyla adeta şu mesajı vermiştir:

“Sizin kız diye horladığınız bu seçkin varlığı ben omzumda taşıyorum. Rabbimin hediyesi olarak baş tacı ediyorum.”

Çocuklara karşı her zaman şefkat ve merhamet dolu olan Peygamber Efendimiz (SAV), dışarıda bir çocuk gördüğü zaman mübarek yüzünü ayrı bir mutluluk kaplar ve çocuğu kız ya da erkek olmaksızın ayrım yapmadan sevgi göstererek kucaklarmış.

İbn Ebî Şeybe ile Ebu Dâvud’un rivayetlerine göre Peygamberimiz (SAV), kendisine cennete kimlerin gideceği sorulduğunda, ''Nebiler cennettedir, şehitler cennettedir, diri diri gömülen kız çocukları cennettedir.'' buyurmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 34: 192.) 

Efendimiz (sav) "Kim üç tane kız çocuğu yetiştirir, güzelce terbiye eder, evlendirir ve onlara iyilikte bulunursa, o kişi için cennet vardır." rivayeti önem arz etmektedir. 

Bir kızı olmalı insanın 

Canını emanet ettiğin, elin,

ayağın, gözün, kulağın, her şeyin.

Bir kızı olmalı insanın.

Bir hata yaptığnda, gözlerinin içine baktığın,

bakar bakmaz masumiyetiyle saniyeler içinde eridiğin, vefasına taptığın.

Bir kızı olmalı insanın.

Evinde babasına,annesine karşı nazlı niyazlı,

Sokakta cadılığından ve hışmından korktuğun.

Bir kızı olmalı insanın.

Herkes terkettiğinde seni, varlığında da,

yokluğunda da, evliyken de, bekarken de

babacığım ya da anneciğim diye kucak açtığında,gözyaşlarıyla bağrına bastığın.

Bir kızı olmalı insanın.

Demlediği çayı süzülerek getirdiğini seyrettiğin,Pişirdiği kahvenin tadına gizlediğin, özenle bezediğin.

Bir kızı olmalı insanın.

Canıyla canlandığın, varlığıyla anlamlandığın,

Özlemiyle ve iç çekişlerinle dağ dağ efkarlandığın.

Bir kızı olmalı insanın.

"Dünya bir yana, kızım bir yana" diyebildiğin.

Öncelikle 4 kız annesi ve  9 kız torunu olmanın mutluluk ve gururunu yaşıyorum . Tatbiki biricik oğlumun ve erkek torunlarımın sevincinide . Ey tüm bu niğmetleri bana , bizlere bahşeden rabbim, yavrularımızı Salih ve salihalardan eyle.

KABENİN KOMŞUSU