ÖĞRENCİLERE "BİR KAHVENİZİ İÇERİZ" EV ZİYARETLERİ BAŞLADI

ÖĞRENCİLERE "BİR KAHVENİZİ İÇERİZ" EV ZİYARETLERİ BAŞLADI

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, basın toplantısı düzenledi. Basın metnini okuyan Arpacı, basın mensuplarının sorularına da yanıt verdi. 

Önder Arpacı: 

Dün sayın valimizin başkanlığında 8 ilçe kaymakamımız, ilçe mili eğitim müdürlerimiz ve özel-resmi bütün okul müdürleriyle bir toplantı gerçekleştirdik. 

"Bir kahvenizi içeriz." ev ziyaretlerini başlatıyoruz. Bu sebeple burada basına duyuru yapıp startı vermiş oluyoruz.

Daha sonra okuduğu basın metni şöyle:

"BİR KAHVENİZİ İÇERİZ" EV ZİYARETLERİ

 

Edirne Valiliğimizin himayelerinde "Bir Kahvenizi İçeriz" Ev Ziyaretleri başlatılmıştır. Bu çerçevede ilimiz genelinde faaliyet gösteren resmi/özel tüm kademedeki okullarımızda öğrenim gören öğrencilerimiz ve aileleri evlerinde ziyaret edilecektir.

 

"Bir Kahvenizi İçeriz" Ev Ziyaretleri ile okul ve aile iş birliğinin güçlendirilmesi, öğrencilerimizin ev ortamlarında gözlemlenerek daha yakından tanınması, başarılarını etkileyen dinamiklerin tespit edilmesi, okul- aile arasında eğitsel birliktelik sağlanması, öğrencilerimizin okullanına olan aidiyet duygularının geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

 

Gerçekleştireceğimiz öğrenci-veli ev ziyaretleri; akademik gelişim konusunda aileleri bilgilendirmek, öğrencilerimizin sosyal-kültürel ve sportif becerilerini geliştirmek, eğitimde başarıyı artırmak için ebeveynlerin yardımını almak ve çocuğun eğitiminde doğru araçlara sahip olmalarını sağlamak gibi hedeflere ulaşmakta önemli rol oynamaktadır.

 

"Bir Kahvenizi İçeriz" Ev Ziyaretleri çerçevesinde, Edime Valimiz Sayın Yunus SEZER ile ilimiz kurumlanının üst düzey yetkilileri tarafından 6 Ekim 2023 Cuma günü ev ziyaretleri gerçekleştirilecektir.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Ziyaret edilecek öğrenciler neye göre seçilecek sorusuna Önder Arpacı: 

Hedefimiz tüm öğrencilerimizi kucaklamak. Eğitimci olarak tüm çocuklarımızı kazanmak isteriz. 

Fiziksel, duygusal, sosyal akademik gelişimleri bizim için son derece önemli. Okulda biliyorsunuz öğretmenleri gözlemliyor ama ev ortamlarını görmek için bu vesile olacak. Çocuğun ailedeki çalışma ortamının, ev ortamının nasıl olduğunu görmek gerekiyor. Sınıf öğretmeni, okul müdürü ziyaret edecek. Önceden görüşülerek  istekli olan öğrencilerimizin ailelerini, gönüllülük esasına dayanarak yaptığımız ziyaretler bizim için buluşma olacak. Burada daha önce belirttiğim gibi amaç okul-aile birliğini güçlendirmek. Yani bizlerin de okula giden çocukları, torunları var. Bizler de evdeki durumunu biliyoruz da okuldaki durumunu bilmiyoruz. Okuldaki durumunu öğretmenlerden duymak gerek. Yapmamız gereken işlemler, almamız gereken önlemler vardır. Sizin de vardır çocuklarınız. Ona göre bu çok güzel bir çalışma. Edirnemize hayırlı uğurlu olsun diliyorum. İnşallah sene boyunca bütün ailelerimizi, sayın valimiz sağolsun o sürekli bizlere destek veriyor. Eğitime destek veriyor. Okulla aileleri yaklaştırmak, ailelerin okulla bilgilendirilmelerini sağlamak amacıyla yapılmaktadır.

 

Her ilde yapılacak mı? Tarih boyunca yapılmış mı bu çalışma sorusuna Arpacı:

 

Benzer çalışmalar vardır. Her ilin çalışmaları ayrı. Mili eğitim bakanlığımızın ana politikalarının yanında böyle illerin de kendi yaptıkları proje, çalışmalar var. O da destekleyici çalışmalar zaten.

Biz bugün itibariyle kamudaki üst düzey yöneticilerimiz herkes önceden belirlenmiş olan ailelere; anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise her kademeden her türden okullarımızdan öğrencilerimizin velileriyle görüşüp onları ziyaret ediyoruz. Bunlar da memnuniyetle karşılanacaktır diye umuyorum.

Hayat boyu öğrenme devam ediyor mu sorusuna Önder Arpacı:

Hayat boyu öğrenme hep devam ediyor. Beşikten mezara kadar zaten biliyorsunuz. Hayat boyu öğrenme genel müdürlüğümüz var zaten. Halk eğitimler Hayat boyu öğrenme genel müdürlüğüne bağlı. Orada 7'den 77'ye her yaştan, 77 nin üzerinde de çok insanlar var. Sürekli bir şeyler öğreniyorlar. Kurslara gidiyorlar. Hayat boyu öğrenme devam ediyor.

Çocukların ev ortamında eksikleri görülürse eksikler tamamlanacak mı sorusuna Önder Arpacı:

Kesinlikle tam destek. Sayın valimizin bu konuda talimatları var. Eve ziyarete giden öğretmenimiz, okul müdürümüz,kendileri, bizler gittiğimiz zaman orada eksiklikleri, herhangi bir ihtiyaçları varsa o ortamın iyileştirilmesi için ne gerekiyorsa tüm çalışmalar mutlaka yapılacak cevabını verdi.