FATMA AKSAL "HİZMET YERELDE BAŞLAR"

FATMA AKSAL "HİZMET YERELDE BAŞLAR"

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, AK Parti İl Başkanlığı'nda vatandaşlarla buluşmasında, basın mensuplarına açıklamalar yaptı. 

Fatma Aksal, Edirne'ye yapılan projeleri anlattı. 

Yerel seçimlerle ilgili basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Aksal, yerel seçimler hakkında şunları söyledi;

 

"30 büyükşehirde MHP ile ittifak yapıyoruz. 28 büyükşehirde biz, iki büyük şehirde onlar aday çıkarıyorlar. Bu büyük şehirlerin ilçelerinde de bazı ilçelerde biz, bazı ilçelerde MHP aday çıkardı. 52 tane ilden bazı illerde ittifak yaptık. Mesela Edirne'de biz, Kırklareli'nde MHP aday çıkarıyor. Bazı illerde de hem biz hem MHP aday çıkarıyor. 52 ilin ilçelerinden de sadece iki ilçede ittifak yaptık. MHP Ahlat'ta aday çıkarmayacak. Söğüt'te de biz aday çıkarmayacağız. 20 Şubat'a kadar değişiklikler olabilir de olmayabilirde. 20 Şubat'ta YSK devreye gireceği için YSK kuralları geçerli olacak. 

Şu an MHP, Edirne'nin bütün ilçelerinde ve beldelerinde adaylarını açıkladı. Biz de benim tahminime göre bu hafta içinde ilçe ve beldelerde adaylarımızı açıklarız diye düşünüyorum. AK Parti'de bir seçimin bittiği günün ertesi günü seçim çalışmaları başlar. Biz zaten sürekli sahalardayız. Onun için adaylarımızı erken açıklama ihtiyacımız yok.

Şükrü Cıravoğlu'nun CHP'den aday çıkarılmasına hayırlı olsun diyorum. CHP'nin takdiridir. CHP'li üyelerin tercihi ile sandıkta birinci çıktı. 

Biz sadece kendi adayımıza ve çalışmalarımıza bakarız. Kendi çalışmalarımızdan sorumluyuz. 

Edirne seçimlere katılımın en yüksek olduğu illerin başında geliyor. Edirne'de insanlar birbirine çok saygılı. Edirne demokrasiye değer veren bir il. İnşallah demokratik teamüller çerçevesinde, kimse kimseyi kırıp dökmeden bir seçim olur.

Yerel yönetimle iktidar ne kadar uyumlu çalışırsa o kadar hızlı ve güzel hizmetler yapılır. Biz bunun sıkıntısını Selimiye Meydanı düzenlemesinde yaşadık. Bu süreç bu kadar uzun sürmemeliydi. Artık geçmişte kaldığı için bu konulara fazla girmek istemiyorum. Kazanan Edirne oldu. Edirne çok güzel bir Selimiye meydanına kavuştu. Edirne'nin AK Parti belediyeciliğine, hizmet belediyeciliğine ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Edirne Osmanlı'ya başkentlik yapmış çok kıymetli bir şehir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Parti için de çok kıymetli. AK Parti milletvekili olarak Edirne Belediyesi'ni almayı çok isterim. Çünkü çok güzel işler yapacağımıza, kazananın Edirne olacağına inanıyorum. 

Edirne dünyanın en güzel şehirlerinden birisidir. Dünyanın hiçbir yerinde Edirnemizdeki gibi tarihi doku yok. 3 tarihi camimiz var. Bir aradalar. Selimiye Camii, Eski Camii, Üç Şerefeli Camii. Bizim camilerimizden bir tanesi bile bir ilde olsaydı orası ihya edilirdi. Dünyanın hiçbir yerinde bu güzellikler yoktur. Ama şehrin bakıma ihtiyacı var. Sokaklarının, kaldırımlarının bakıma ihtiyacı var. Altyapıya ihtiyacı var. Yollarının yapımına ihtiyacı var. Osmanlı tarihi eserlerle şehri donatmış ama şehrin tozunu kaldırmak lazım. Bir mücevher var. O mücevheri parlatmak lazım. Çöpünü toplamak lazım. Edirne'nin çeşmelerinden bir ay çamurlu su akmaması lazım. Edirne'nin hizmete htiyacı var. Hizmet belediyeciliği de AK Parti belediyeciliğidir. 

İnşallah önümüzdeki süreçlerde Ben buradaki Edirneli hemşehrilerime seslenmek istiyorum. Bu dönem AK Parti'ye Cumhur ittifakına bir şans versinler. Beş yılın sonunda eğer verdiğimiz sözleri yapmazsak, Edirne çok farklı bir Edirne olmazsa şüphesiz takdir Edirnelilerindir. Ama bu dönemin o dönem olduğuna inanıyorum. Geç bile kalındı. 2004 yılında AK Parti 550 oyla Edirne Belediyesi'ni kaybetti. Eğer 2004 yılında AK Parti belediyeyi alsaydı bugün Edirne çok farklı bir yer olurdu. Çok daha bakımlı, düzenli ve temiz bir şehir olurdu. O dönem milletimiz öyle takdir etmiş, saygı duyuyoruz. İnşallah bu dönem Edirneli hemşehrilerim Cumhur ittifakı belediyeciliğine, hizmet belediyeciliğine bir şans verirler. 

Edirne'ye hükümet eliyle çok sayıda hizmet yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. 

Ama o makyajı da yapmak gerekiyor.

Hizmet yerelde başlar. Sabah sokağa adım attığınızda yerel belediyecilik hizmetleri ile karşılaşıyorsunuz. Edirne'nin sorunlarından bir tanesi de ulaşım. Konuşmaya kalksak bütün günümüzü alır.

Biz Edirne'ye yerel anlamda da daha iyi hizmet ederiz diyoruz. Edirneliler bu hizmeti hak ediyor. Önümüzdeki seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum."Dedi.