YEDAM SERGİSİ AÇILDI

YEDAM SERGİSİ AÇILDI
YEDAM SERGİSİ AÇILDI
YEDAM SERGİSİ AÇILDI
YEDAM SERGİSİ AÇILDI
YEDAM SERGİSİ AÇILDI
YEDAM SERGİSİ AÇILDI
YEDAM SERGİSİ AÇILDI
YEDAM SERGİSİ AÇILDI
YEDAM SERGİSİ AÇILDI
YEDAM SERGİSİ AÇILDI

Yeşilay Danışmanlık Merkezlerine başvurarak bağımlılıklarından kurtulmaya çalışan danışanların YEDAM atölyelerinde ürettikleri eserlerin yer aldığı sergi,  Erasta AVM'de açıldı. 

Açılışta konuşma yapan Edirne Yeşilay Şube Başkanı Müzekka Bayrak konuşmasında;

"Bağımlılıklardan uzak, sağlıklı bir yaşam sürmek isteyen, Yeşilay Danışmanlık Merkezi YEDAM'a başvurarak destek alan danışmanlarımızın, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, halk eğitimi usta öğretici rehberliğinde tasarladıkları ürünlerin sergi açılışına hoş geldiniz.

2023 yılında Edirne ve Keşan YEDAM tarafından bağımlı ve bağımlı yakınlarıyla gerçekleştirilen görüşme sayısı 1191 kişidir. Bağımlılıkla mücadelemizde Yeşilay'a destek veren başta Valimiz Yunus Sezer olmak üzere tüm kurumlara ve Erasta AVM yönetimimize şükranlarımızı sunuyoruz. İyi ki varsınız. İyi ki Yeşilay var diyoruz. Saygılarımla." Dedi. 

 

Vali Yardımcısı Ali Uysal konuşmasında;

 

" Sayın Yeşilay başkanımızın bahsettiği gibi 2023 yılında bizim merkezimize 120 başvuran olmuş. Tabi ki böyle bir başvuru olduğu zaman, %90 uyuşturucu madde bağımlığı anlıyoruz. Artık günümüzde "Teknolji bağımlılığı" dediğimiz yeni bir bağımlılık var. Benim "Sosyal medya bağımlılığı" dediğim başka bir bağımlılık var. Buna da çok dikkat etmemiz gerekiyor. Gençlerimizi doğayla, toprakla buluşturmamız lâzım. Bu anlamlı etkinliğe ev sahipliği yapan avm yönetimine çok teşekkür ediyoruz. Sağ olun, var olun. Hayırlı, uğurlu olsun." Dedi.

 

Protokol heyetiyle birlikte toplu olarak kurdele kesiminin yapılmasından sonra, sergi gezildi. 

 

Sergide 400'e yakın eser bulunuyor. 

 

2023 yılında YEDAM'lara; 

 

Alkol bağımlılığı için (22),

Tütün bağımlılığı için (45),

Teknoloji bağımlılığı için (5),

Kumar bağımlılığı için (27),

Madde bağımlılığı için (21) olmak üzere toplam (120) başvuru oldu.

 

Açılış; Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal, Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan Adayı Belgin İba, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, Edirne İl Sağlık Müdürü Mustafa İshak Yıldırım, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Harun Tohumcu, Edirne Yeşilay Şube Başkanı Müzekka Bayrak ve Yeşilay Bölge Koordinatörü Sebahattin Bilgiç, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu'nun katılımı ile gerçekleşti.