BÜYGİAD ONLARCA CAN KURTARDI

BÜYGİAD ONLARCA CAN KURTARDI
BÜYGİAD KURTARMA EKİBİ
BÜYGİAD ONLARCA CAN KURTARDI
BÜYGİAD ONLARCA CAN KURTARDI
BÜYGİAD ONLARCA CAN KURTARDI

BÜYGİAD Deprem Bölgesin'de Onlarca Can Kurtardı…

Deprem Bölgesine İstanbul’dan ilk gidenlerden olan BÜYGİAD ve İHH Büyükçekmece ekibi Hatay’da büyük bir özveriyle çalıştı.

Büyükçekmece Genç Girişimci İşadamları Derneği başkanı Muhammed Mustafa Karayün, yaptığı açıklamasında “Merkez üssü Kahramanmaraş olan,10 ilde de yoğun bir şekilde yıkıma sebebiyet veren, binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği 7,7 büyüklüğünde ancak Yıkıcılığı 11 büyüklüğünde olan Yeryüzünde meydana gelmiş en büyük deprem olan bu afetin sabahında İstanbul’dan BÜYGİAD üyesi gönüllü 40 kişilik ekibimizi yola çıkardık. Aslında biz deprem bölgesine ilk ulaşan gönüllü ekiplerden bir tanesiyiz. Yaklaşık üç yıl önce BÜYGİAD Afet Timimizi kurmaya karar verdik. Eğitimlerimizi İHH aracılığı ile gerçekleştirdik. Bu gün ülkemizin bu zor durumunda Bu milletin evlatları olarak elimizi değil tüm bedenimizi ortaya koymak için yola çıktık.

“Çadır Kent Kurma Konusunda Yetkin Bir Ekibimiz Var”

Bu süreçte Eğitmen pozisyonuna gelen arkadaşlarımız oldu ve bunlar gece saat 04.30 da haberi aldıktan sonra saat 05.00 de yola çıktılar ve AFAD’a Akredite olan İHH Ekipleriyle Hatay’da enkaz üzerinde çalışmaya başladılar. Bizde öğlen saatlerinde 40 kişilik gönüllü ekibi çok şükür yola çıkardık. Sabiha Gökçen hava alanından AFAD aracılığıyla deprem bölgesine gittiler. Çadır kent kurma konusunda başarılı bir ekibimiz var. Bu konuda arkadaşlarımız eğitimlerini tamamlayıp sertifikalarını almışlardı. Giden arkadaşlarımız da çadır kent kurma konusunda deprem bölgesinde çalışmalar yapacaktı. Fakat ihtiyaç enkazda çalışacak ekiplere olunca, tüm arkadaşlarımız 5 gün boyunca enkazda çalıştı ve onlarca vatandaşımızı çok şükür sağ çıkardılar.

“Kampanya Başlattık”

Ayrıca BÜYGİAD Büyükçekmece Genç Girişimci İş Adamları Derneği olarak burada kalan arkadaşlarımızla yardım kampanyası başlattık. Toplanan yardımları Büyükçekmece Kaymakamlığı aracılığı ile Deprem bölgesindeki AFAD yetkililerine ulaştırdık. Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna beyin koordinatörlüğünde Büyükçekmecemizden şimdiye kadar 100’ün üzerinde tır, 300’ün üzerinde gönüllüyü bölgeye gönderdik.

“Hatay’a Malzeme Götürdük”

Enkazda Çalışan arkadaşlarımızın çağrısı üzerine Gönüllü arkadaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek amacıyla iki araçla Hatay’a ekibimizin yanına gittik. Demir Makası, Manila, Kazma, Kürek, Mont, Pantolon, Ayakkabı, içlik, bere, atkı, Gıda maddeleri, powerbank ve Arama Kurtarmacıların ihtiyaç duyabileceği birçok malzemeyi araçlarımızla arkadaşlarımıza ulaştırdık. Sonrasında Maraş Elbistan’dan gelen çağrı üzerine bölgeye Yardım malzemesi ve İş Makinesi Operatörü götürmek üzere 2 aracımızı daha yola çıkardık. Onlarca can kurtaran ekibimize ve eğitimlerimizi almamızda büyük çaba gösteren İHH gönüllü Hocalarına minnettarız. Burada kalan fakat Maddi manevi Büyük mücadele veren arkadaşlarıma da sonsuz teşekkür ediyorum.

“AFAD’a Nakdi Yardım Yapılmalı”

Elbette bu yaraların sarılma süreci olacak. Milletimizin yüksek feraseti ve merhametiyle malzeme yardımları bölgeye doldu taştı. Aldığımız haberlere göre Binlerce tır boşaltılmayı bekliyor. Devletimiz bütün imkanlarıyla 10 ilimizin yaralarını sarmaya çalışıyor. Bu bölgelerin yeniden imar edilmesi, madur vatandaşlarımıza kol kanat gerilmesi için artık malzeme yardımından ziyade AFAD’a nakdi Yardım yapışması daha faydalı olacaktır. Devletimiz çok şükür ki vatandaşlarının yanında fakat bizlerin de elini taşın altına koyması elzemdir.

“Siyasetin Kirli Yüzünü Gördük”

Bu süreçte böyle bir afeti siyasete alet etmek isteyenler elbette oldu fakat sağduyulu, Anadolu İrfanına sahip Yüce Türk Milletimiz bunuda görmezden gelmeyi ve tek yürek olmayı başardı. Eminim dünyanın farklı bir ülkesinde böyle bir afet yaşansa iç karışıklık çıkar, çok farklı ve vahim hadiseler yaşanabilirdi. Lakin bizim milletimizin Tevekküllü ve vakur duruşu böyle olayların önüne geçmiştir”dedi.

Haber: Nezir KARAYÜN