HEKİMLERİN GAZZE YÜRÜYÜŞÜ 10. HAFTASINDA

HEKİMLERİN GAZZE YÜRÜYÜŞÜ 10. HAFTASINDA
HEKİMLERİN GAZZE YÜRÜYÜŞÜ 10. HAFTASINDA
HEKİMLERİN GAZZE YÜRÜYÜŞÜ 10. HAFTASINDA
HEKİMLERİN GAZZE YÜRÜYÜŞÜ 10. HAFTASINDA
HEKİMLERİN GAZZE YÜRÜYÜŞÜ 10. HAFTASINDA

Türkiye çapında eş zamanlı olarak hekimler ve sağlık çalışanlarının yaptığı sessiz yürüyüş ve basın açıklaması, 10. haftada 10. kez düzenlendi. 

Edirne Eski Camii'de bir araya gelen hekimler ve sağlık çalışanları Saraçlar Caddesi'ne kadar yürüdüler. 

Saraçlar Caddesi'nde PTT binası önünde basın açıklaması yaptılar. Grup adına açıklamayı tıp fakültesi 3. sınıf öğrencisi Muammer Morkoç yaptı.

 

Muammer Morkoç yaptığı açıklamada;

"Terör devleti İsrail, Filistin topraklarında bütün dünyanın gözü önünde sivilleri öldürmeye, hastaneleri bombalamaya devam ediyor. Bütün bu yaşananlara rağmen insan haklarından bahsedenlerin, eşitlik, adalet ve hukuk üstünlüğünü vurgulayanların haftalardır bu zulme sessiz kaldıklarını, hatta terör devletini desteklediklerini görüyoruz. Bu yapılanları asla unutmayacağımızı burada tekrar vurguluyoruz.

 

Bugün biz hekimler ve sağlık çalışanları olarak terör, soykırım ve işgale karşı yürüyüşümüzün 10. haftasındayız. Ülkemizde ve bütün dünyada Filistin gündeminin soğuduğuna, çoğu insanın hiçbir şey yaşanmamış gibi hayatlarına devam ettiğine üzülerek şahit oluyoruz.

 

Biz burada konfor içinde yaşamaya devam ederken Gazze halkı tam 105 gündür uçak ve bomba seslerine, yıkıma ve katliama karşı direniyor. Bizler çocuklarımız hasta olduğunda o gece uyuyamazken Gazze'de değil 1 çocuğunu, 3-4 çocuğunu kaybetmiş annelerin sözlerini, soğukkanlılıklarını, imanlarını hayranlıkla izliyoruz!

 

Terör devleti İsrail tarafından uygulanan zulümlere rağmen korkmadan mücadele eden Gazzeli kardeşlerimizi, tutuklansalar da öldürülseler de görevleri başından bir an ayrılmayan Gazzeli sağlık çalışanlarını selamlıyoruz. Buradan devletimize ve yetkililere sesleniyoruz: "Biz Gazzeli sağlık çalışanlarıyla birlikte çalışmaya, oralarda kurulacak hastane ve sağlık tesislerinde görev almaya hazırız."

 

Gazze'de masum insanlar can verirken biz, burada rahatımızdan vazgeçmiyorsak kendi vicdanımızı sorguya çekelim. "Ne yapabiliriz?" diye soranlara diyoruz ki: "Halk olarak en güçlü silahımız boykottur." Biz sağlık çalışanları olarak gıda, giyim ve diğer alanlarda olduğu gibi tıp sektöründe de boykota devam ediyoruz ve vicdan sahibi herkesi boykotu kalıcı hale. getirmeye davet ediyoruz.

 

Sessiz Yürüyüşümüz 10 haftadır Türkiye'nin her bölgesinden 40'tan fazla ilde kendini İnsanlığı yaşatmaya adamış sağlık çalışanlarının katkısıyla devam ediyor. Biz her hafta, beyaz önlüklerimizle sessizce yürüyerek şöyle diyoruz: "Hiçbir katilin ve hiçbir teröristin yaptığı yanına kalmadığı gibi senin de yaptıkların yanına kalmayacak İsrail. Sen kaybedeceksin; insanlık kazanacak, Filistin halkı kazanacak, beyaz önlüklerini soykırıma karşı duvar olarak örenler kazanacak, yıktığın hastanelerin içinde bütün insanlığın hayatını kurtarmaya devam eden Gazzeli meslektaşlarımız kazanacak!"

 

Tarih boyunca kendini tekrar ve teyit eden bir hikaye vardır. Ölmeye hazır olan halklar, bunu yapmaya hazır olmayan halklara her daim galip gelmiştir. Ölmeye hazır olmayanlar daha zengin ve görünüşte daha güçlü gözükseler de güç ve zayıflık, ancak kalptedir.

 

İnsanlık dışı bütün eylemlerden kurtulmak için verdiğimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz! Bu minvalde tüm hekimleri, sağlık çalışanlarını ve bütün vicdan sahibi insanları harekete geçmeye, bu onurlu yürüyüşte yer alarak zulme karşı durmak adına Sessiz Yürüyüş kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz!

Kanıksamayacağız!

Normalleştirmeyeceğiz!

Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız!" dedi.